31
juli
2020
|
18:09
Europe/Amsterdam

Kapelle bouwt gasvrij sportcomplex met zwembad

De Zeeuwse gemeente Kapelle begint in oktober met de bouw van een nieuwe sporthal met zwembad van duurzame materialen. Het complex wordt niet op het gasnet aangesloten en op temperatuur gehouden met warmtepompen en 1200 zonnepanelen, schrijft platform Duurzaam Gebouwd. Het complex moet in de zomer van 2022 opgeleverd worden.

De gemeenteraad ging akkoord met de aanbesteding ondanks dat het project 2,3 miljoen euro duurder gaat worden dan de oorspronkelijke begroting van 13 miljoen. Dat is in de coronacrisis opmerkelijk te noemen. De website Alles over Sport meldt dat het project toch rond is gekomen doordat de gemeente is begonnen met een marktconsultatie. "Dit heeft ons veel nieuwe inzichten gegeven. En het heeft ertoe geleid dat we dit keer op een andere manier zijn gaan aanbesteden. Namelijk vanuit de vraag: hoe kunnen we op basis van de jaarlasten over de hele looptijd het beste resultaat behalen? In die jaarlasten hebben we alles meegenomen: de bouw, de exploitatie, de energiekosten, onderhoud," zegt sportwethouder Jon Herselman tegen de website.

Volgens de wethouder is ernaar gestreefd om de energiekosten van het complex zo laag mogelijk te houden. Doordat er met een consultatie werd gewerkt, konden specialisten uit de markt over alle aspecten meedenken. "Mijn uitgangspunt was: maak daar waar nodig gebruik van de juiste expertise uit de markt."

Boilerplate

Meer over Essent en Duurzaamheid

Aanmelden voor nieuwsbrief