's Hertogenbosch,
19
december
2017
|
11:34
Europe/Amsterdam

innogy en New Dutch Wave op zoek naar Energy & Mobility startups

innogy, het moederbedrijf van Essent, en stichting New Dutch Wave zijn op zoek naar startups met lef: ben jij (onderdeel van) een startup die zich bezighoudt met alles rond de overgang naar een duurzaam, betaalbaar en betrouwbaar energie- en mobiliteitssysteem? En wil jij jouw startup laten zien tijdens het grootste digitale festival ter wereld, South By Southwest Festival in Austin, Texas? Meld je dan nu aan voor de voorronde van de Startup Competitie.

De voorronde, specifiek gericht op Energy & Mobility startups, vindt plaats op vrijdag 9 februari 2018 op het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch. Het doel; de beste Energy of Mobility startup meenemen naar SxSW18 en hen de mogelijkheid geven zich tijdens de Startup Competitie in het Dutch House te presenteren voor nationale en internationale investeerders.

Pitchen

Startups pitchen voor een jury samengesteld met experts uit de Energy en Mobility branche. Ilse Steenbergen, woordvoerder Essent: “Uit de aanmeldingen worden 10 startups gekozen om te pitchen voor de jury, waarbij zij 3 minuten krijgen om de jury te overtuigen van hun idee of oplossing. De jury beoordeelt de pitches zorgvuldig, stelt vragen en wijst de nummers een, twee en drie aan. De top drie wordt uitgenodigd om deel te nemen aan de ‘Essent E+ product development funnel’, een speciaal programma waarbij Essent ondernemers helpt hun product op de markt te brengen. De startup die door de jury als dé nummer één wordt gezien, mag in maart met ons mee naar Austin, Texas.”

Aanmelden

Startups die willen deelnemen aan de voorronde kunnen zich tot en met 9 januari aanmelden via deze link. Voorwaarden voor deelname en meer details zijn hier te vinden.

Over innogy

innogy SE is het grootste duurzame energiebedrijf van Europa en bedient 23 miljoen energieklanten in elf landen, waaronder Duitsland, Nederland, het Verenigd Koninkrijk en België. innogy richt zich op het aanbieden van innovatieve en duurzame producten en diensten die klanten in staat stelt om energie efficiënter te gebruiken en de kwaliteit van hun leven te verbeteren. Sinds april 2016 is Essent onderdeel van innogy SE.

Over New Dutch Wave

New Dutch Wave is opgericht door Corrino Media Group, WINK en Enterprise Summit in samenwerking met het Ministerie van Buitenlandse Zaken, Creative Holland en StartupDelta. Na een succesvolle deelname in 2017 heeft het platform wederom een New Dutch Wave stand en een New Dutch Wave huis in het centrum van Austin tijdens SXSW18. Daar zijn o.a. startup-pitches, lezingen, panels, netwerkbijeenkomsten en optredens. In 2018 is er speciale aandacht voor innovatie in Nederlandse steden met het ‘Smart City’-programma.

Over SXSW

South By Southwest, opgericht in 1987 in Austin, zet zich in om creatieve mensen te helpen hun doelen te bereiken. SXSW staat vooral bekend om zijn congressen en festivals die de convergentie van de interactieve, film- en muziekindustrie vieren. Het evenement, een essentiële bestemming voor wereldwijde professionals, beschikt over sessies, showcases, filmvertoningen, tentoonstellingen en een verscheidenheid aan netwerkmogelijkheden.