07
juni
2021
|
17:33
Europe/Amsterdam

ING stelt 50 miljoen beschikbaar voor Warmtefonds

ING stelt 50 miljoen euro beschikbaar als financiering van het Warmtefonds. Met dat fonds worden lenigingen voor verduurzaming verstrekt aan onder meer woningeigenaren en verenigingen van eigenaars. Dat meldt Solar Magazine.

De bank gaat klanten attenderen op de mogelijkheden van het fonds. Mensen kunnen via de Energiebespaarlening een lening krijgen om hun huizen te vergroenen met bijvoorbeeld een zonneboiler of zonnepanelen.

Volgens de directeur zakelijk bij ING, Annemein Kolk, wil de bank met de deelname het makkelijker maken voor vve's om te verduurzamen. "Een belangrijke groep waarvoor het aantrekken van kapitaal voor de nodige investeringen om panden duurzamer te maken buiten het Warmtefonds een complexe aangelegenheid is". Meer dan een miljoen huizen in Nederland maken deel uit van zo'n vereniging.

Het Warmtefonds heeft inmiddels zo'n 600 miljoen euro aan financiering verstrekt. De komende drie jaar moet dit bedrag die keer zo hoog worden. In totaal zijn er nu zes financiers van het fonds, onder andere de overheid en de Europese Investeringsbank.

Boilerplate

© ANP