08
september
2020
|
16:35
Europe/Amsterdam

Huizen Meppel onder handen genomen met oog op duurzaamheid

In Meppel (Drenthe) worden momenteel 102 huizen verduurzaamd, zo meldt het Dagblad van het Noorden. Het gaat om woningen in de wijk Haveltermade. Ze worden opnieuw geïsoleerd, krijgen nieuwe daken en worden voorzien van een betere ventilatie.

Woonconcept en bouwer Trebbe, die verantwoordelijk zijn voor het project, hebben de vernieuwingen eerst besproken met de bewoners. Zij mochten meedenken over wat er moest gebeuren om de huizen comfortabeler en energiezuiniger te maken. Die plannen worden nu uitgevoerd.

De huizen krijgen niet alleen nieuwe daken en isolatiematerialen. Ook wat betreft de veiligheid worden aanpassingen gedaan. "In de afgelopen tijd is veel ingebroken in de buurt", zegt projectleider Monique Koobs. "Daarom krijgen de bewoners nieuwe ramen en deuren met extra veilig hang- en sluitwerk. Zodat het niet alleen fijner, maar ook veiliger woont."

In de trend van duurzaamheid krijgen de bewoners ook de optie om zonnepanelen te nemen. Volgens Woonconcept gaat daarmee de energierekening omlaag en neemt het wooncomfort toe.

Als dit project is afgerond, worden ook enkele andere straten in Meppel onder handen genomen.

Aanmelden voor nieuwsbrief