07
maart
2017
|
11:57
Europe/Amsterdam

Horecatalenten met een beperking runnen duurzaam bedrijfsrestaurant Essent

Patrick Lammers, CEO Essent
“We zijn een open organisatie en bieden ruim twee miljoen klanten stroom en gas. Als je midden in de maatschappij staat zoals Essent, moet dat ook terug te zien zijn in de organisatie. Het is dus logisch dat we deze jongens en meiden in ons midden willen hebben.”
Patrick Lammers, CEO Essent

Medewerkers van Essent kunnen vanaf 7 maart lunchen in een speciaal bedrijfsrestaurant dat gerund wordt door talenten met een beperking. Essent wil er aan bijdragen dat de leefwereld van mensen met een beperking wordt vergroot en dat zij de kans krijgen om zich te ontwikkelen. Daarom heeft het energiebedrijf samen met bedrijfscateraar Appèl uit ’s-Hertogenbosch en Cello uit Vught het horecaconcept Happiness ontwikkeld. 

download
Opening Happiness cafe bij Essent.mp4

Toine van der Pol, bestuurder Cello: “Met Happiness creëren we een veilige, beschutte werkomgeving die zij nodig hebben om zich te kunnen ontwikkelen. Bij Essent kunnen we deze mogelijkheden bieden aan mensen die voorheen op een beschut dagcentrum aangewezen waren. Met dit project wordt hun leefwereld uitgebreid, ontmoeten ze anderen en krijgen ze waardering voor het werk dat ze doen.”

Essent zocht creatieve manieren om de cateringdienstverlening van een van de horecaplekken in haar hoofdkantoor in ‘s-Hertogenbosch in te vullen. De ideeën van Appèl voor een intensieve samenwerking met Cello uit Vught spraken Essent aan. Patrick Lammers, CEO Essent: “We zijn een open organisatie en bieden ruim twee miljoen klanten stroom en gas. Als je midden in de maatschappij staat zoals Essent, moet dat ook terug te zien zijn in de organisatie. Het is dus logisch dat we deze jongens en meiden in ons midden willen hebben.”

Hans van Veen, algemeen directeur van Appèl: “Het horecaconcept Happiness loopt parallel aan de reguliere dienstverlening van Appèl in het andere bedrijfsrestaurant en de espressobar bij Essent. Het is uniek, want op weinig andere plekken wordt een commerciële horeca outlet binnen een zakelijke kantooromgeving gerund door talenten met een beperking."

In het project participeren lokale ondernemers van verse ingrediënten uit de regio ’s-Hertogenbosch en worden patisserieproducten en vers bereidde soepen betrokken van de eigen werkbedrijven van Cello. In combinatie met een toekomstbestendige bedrijfsvoering mag Happiness zich het meest duurzame bedrijfsrestaurant van Nederland noemen.