Den Bosch,
04
januari
2018
|
12:54
Europe/Amsterdam

Hollands talent mag naar South by Southwest, Texas

New Dutch Wave Startup Competitie - innogy Mobility & Energy Track stimuleert Nederlandse startup-initiatieven

innogy, het moederbedrijf van Essent, biedt Nederlandse startups de kans om af te reizen naar South by Southwest (SXSW), het grootste digitale festival ter wereld dat jaarlijks wordt gehouden in Austin, Texas. In de Mobility & Energy Track van de New Dutch Wave Startup Competitie biedt innogy Nederlandse startups, die actief zijn op het gebied van energiebesparing, binnenklimaat, smart&connected en elektrisch rijden, de kans om hun innovatieve ideeën te presenteren aan een vakjury. De winnaar van deze energie- en mobiliteitsvoorronde wint een reis naar Austin, Texas en toegang tot SXSW18, waar zij op maandag 12 maart in de Dutch House hun startup en innovatieve idee mogen pitchen aan internationale investeerders.

Opening Dutch House 2017 met Kuldip Singh, director Digital innogy Retail (links), de burgermeester van Austin (2e links), prins Constantijn van Startupdelta (midden), Danny Frietman, founding father New Dutch Wave (2e van rechts) en de winnaar van de pitch competitie 2017, Utomik.SXSW

SXSW wordt al 30 jaar georganiseerd in Texas en is van oudsher een festival gericht op muziek en film. Sinds enkele jaren heeft SXSW de tak innovatie omarmd en reizen er jaarlijks honderden innovators en startups af naar Texas om hun innovatieve ideeën te pitchen voor zowel nationale als internationale investeerders. Met de Startup Competitie stimuleert innogy nieuw talent en biedt duurzame initiatieven van Hollandse bodem een plek op het wereldtoneel.

Ilse Steenbergen, woordvoerder van Essent, het dochterbedrijf van innogy en hoofdsponsor van de New Dutch Wave Startup Competitie: “We willen de energietransitie versnellen door iedereen in staat te stellen om zijn of haar leefwereld te verbeteren. Dit vraagt om innovatieve producten en diensten. Wij geloven dat start-ups een frisse wind brengen in de energiesector en dat diversiteit het sleutelwoord is om innovatie te laten slagen. Het samenbrengen van mensen met verschillende talenten en ervaringen is cruciaal bij het realiseren van nieuwe initiatieven en samenwerkingen. We kijken erg uit naar de ontmoetingen met de startups en zijn benieuwd welke innovatieve ideeën er gepitcht zullen worden.”

New Dutch Wave Startup Competitie

Nederlandse startups kunnen zich tot en met 9 januari 2018 aanmelden voor de Mobility & Energy Track. Uit alle aanmeldingen worden tien startups gekozen die op 9 februari op het Nederlandse hoofdkantoor van innogy in Den Bosch mogen pitchen voor de jury bestaande uit experts uit de energie- en mobiliteitsbranche.

Steenbergen: “In drie minuten mogen de startups de jury overtuigen van hun idee of oplossing, waarna de jury de pitch beoordeelt en de top drie bepaalt. Deze top drie wordt vervolgens uitgenodigd om deel te nemen aan de ‘Essent E+ product development funnel’, een speciaal ontwikkeld programma waarbij Essent ondernemers helpt hun product op de markt te brengen. De startup die door de jury tot nummer één wordt bekroond mag met ons mee naar Austin, Texas om hun idee tijdens de Startup Competitie opnieuw te pitchen voor een wereldwijd publiek. Ook mag de winnaar zijn of haar product valideren in onze Digital Garage in Amsterdam.”

Deelnemen

Geïnteresseerde startups kunnen zich tot en met dinsdag 9 januari (verlengde inschrijfmogelijkheid) aanmelden voor Mobility & Energy Track van de Startup Competitie. Aanmelden kan digitaal via deze link. De voorwaarden voor deelname en meer informatie zijn tevens hier te vinden. Op 11 januari worden de tien geselecteerde startups bekend gemaakt.