's-Hertogenbosch,
20
oktober
2017
|
10:37
Europe/Amsterdam

Hoe Essent invulling geeft aan verduurzaming

Essent is 100% dochter van het toekomstgerichte en duurzame innogy. Wij zetten vol in op het creëren van een duurzame wereld door ons energie aanbod te verduurzamen, onze klanten te stimuleren om energie te besparen of duurzaam op te wekken en via ons moederbedrijf innogy te investeren in bouw van windparken, zonneparken en duurzame mobiliteit.

Overstap naar Europese Windstroom en groen gas

Sinds 1 oktober levert Essent aan alle consumenten standaard groene stroom, afkomstig van Europese windparken. Dit geldt voor alle Groene Stroom en gewone stroom klanten. Alle nieuwe klanten kunnen bij Essent alleen nog kiezen voor groene stroom. Essent ontwikkelde daarnaast Essent DubbelGroen: een aanbod dat bestaat uit Nederlandse Windstroom in combinatie met gas dat voor 90% bestaat uit CO2-gecompenseerd gas en voor 10% uit groen gas uit biogas. Essent is het eerste grote Nederlandse energiebedrijf die groen gas uit biogas op deze schaal aan haar huishoudelijke klanten aanbiedt.

Energiebesparing en decentrale opwek bij consument

Koploper in energiebesparing, marktleiderschap in isolatie
Energiebesparing heeft een zeer belangrijk aandeel in de energietransitie. Het is een grote uitdaging om ervoor te zorgen dat het energieverbruik omlaag gaat. Elke kilowattuur die niet wordt verbruikt hoeft ook niet te worden opgewekt. Volgens Milieucentraal is woningisolatie een van de grootste klappers om de belasting aan het milieu te verminderen. Essent is koploper in energiebesparing. Samen met de servicepartners werkt Essent aan het verduurzamen van de woningvoorraad. Dit doen we bijvoorbeeld met onze specialisten in woningisolatie: Nederland Isoleert en Isoprofs. Essent is marktleider in woningisolatie en zet de komende jaren vol in om de woningvoorraad in Nederland van isolatie te voorzien.

Marktleider in zonnepanelen bij particulieren
De energiemarkt wordt steeds meer decentraal. In de toekomst gaan we steeds meer zelf voorzien in onze energiebehoefte. Bijvoorbeeld met zonnepanelen op je eigen dak, warmtepompen en zonneboilers. Essent biedt via haar servicepartners deze producten aan. Op dit moment hebben we diverse mogelijkheden om zonnepanelen te installeren. Dit doen we ook in samenwerking met gemeenten en woningcorporaties. In 2016 heeft de dochteronderneming van Essent – Volta Limburg – de aanbesteding voor zonnepanelen in de stadsregio Parkstad gewonnen voor particulieren. In totaal worden 7.250 Limburgse woningen voorzien van 101.500 zonnepanelen. In Nederland is het één van de grootste solar-projecten voor particulieren. Essent is samen met haar servicepartners inmiddels marktleider in Nederland als het gaat om de installatie van zonnepanelen bij particulieren.

 

 

Ruim € 1,2 miljard aan investeringen tot 2020 in wind, zon en e-mobiliteit

Ons moederbedrijf innogy investeert tot 2020 voor meer dan € 1,2 miljard in duurzame energie. innogy is wereldwijd een van de grootste spelers in de ontwikkeling van windparken op land en op zee. Met de overname van BELECTRIC is innogy een mondiale speler geworden op het gebied van zonne-energie en daarnaast zet innogy in op infrastructuur voor elektrisch vervoer.

Wereldwijd toonaangevend in windenergie
innogy is een van de werelds grootste ontwikkelaars en exploitanten van windparken en produceert genoeg windenergie voor het stroomverbruik van 2,5 miljoen huishoudens. innogy heeft de ambitie om een leidende rol te blijven spelen. Daarnaast bouwt innogy de komende jaren ook aan nieuwe windparken op zee in het Verenigd Koninkrijk en Duitsland.

In Nederland investering van meer dan €250 miljoen tot 2020
innogy Windpower Netherlands ontwikkelt, bouwt en exploiteert al zo'n 30 jaar windparken in Nederland. Het eerste windpark werd in 1988 gebouwd in Urk. Op dit moment heeft innogy in Nederland negen windmolenparken. Tot 2020 investeert innogy meer dan €250 miljoen in nieuwe productie van windenergie, bijvoorbeeld in windpark N33 en op de Oostpolderdijk in Groningen.


 

 

 

 

 

 

 


Mondiale speler in zon
In 2017 heeft innogy BELECTRIC Solar & Battery overgenomen. Hiermee is innogy een mondiale speler op de markt voor grootschalige zonnecentrales en systemen voor batterijopslag geworden. BELECTRIC Solar & Battery heeft in 15 jaar tijd wereldwijd 280 zonneparken gerealiseerd met een capaciteit van 1500 MegaWatt. De stroomproductie is gelijk aan het verbruik van 500.000 Nederlandse huishoudens. Met deze nieuwe dochteronderneming wil innogy grootschalige zonneparken realiseren in Europa en in de groeiregio’s Afrika, India en Zuid-Amerika.

Belangrijke bijdrage in wereldwijde standaard voor elektrisch vervoer
Elektrisch vervoer is een belangrijke stap in de ontwikkeling naar een duurzame transportsector. We staan aan de vooravond van de definitieve doorbraak van e-mobility. Innogy heeft een belangrjike rol gespeeld als mede-ontwikkelaar van de internationale laadstandaard voor elektrische voertuigen. Op dit moment heeft innogy een netwerk van ongeveer 5.800 laadpunten in meer dan 20 landen. In de komende jaren wil innogy dit netwerk verder uitbreiden. Als full-service provider biedt innogy het hele assortiment diensten - van planning, constructie, exploitatie en onderhoud tot facturering. Innogy wil een leidende rol blijven spelen als aanbieder in de ontwikkeling voor e-mobility oplossingen in Europa en de VS.