10
augustus
2017
|
16:15
Europe/Amsterdam

Eerste 3.000 zonnepanelen op dak SnowWorld in Zoetermeer

Start aanleg 10.000 zonnepanelen op dak SnowWorld Landgraaf op 23 augustus

Op 12 april plaatste Charlie Aptroot, burgemeester van Zoetermeer, symbolisch het eerste zonnepaneel op het schuine dak van SnowWorld Zoetermeer. Hiermee werd de start van het grootste zonnestroomproject van de Nederlandse vrijetijdsindustrie een feit. Inmiddels liggen de eerste 3.000 zonnepanelen op het dak.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Gijs Brussen, Project Manager van Indi Energie: “Het is ons gelukt om samen met onze partners het moeilijkste project van Nederland op te leveren. Daar kunnen we alleen maar heel erg trots op zijn”

Wim Moerman, CFO van SnowWorld: “De installatie van de zonnepanelen is een belangrijke stap in onze duurzaamheidsstrategie. Op zonnige dagen zullen de pistes van SnowWorld zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte.”

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Eind augustus startte Indi Energie met de installatie van een kleine 10.000 zonnepanelen bij SnowWorld in Landgraaf. Het vermogen van de panelen is 2,7 MW. Dat is genoeg voor de jaarlijkse energiebehoefte van circa 800 huishoudens.

Powerhouse, dochtermaatschappij van Essent en energieleverancier van SnowWorld, adviseerde SnowWorld in het traject om energieverbruik te verduurzamen en te besparen op energiekosten.

Indi Energie verzorgt het gehele projectmanagement en regelt de financiering van de zonnepanelen. Het zonnestroombedrijf KiesZon ontwierp het systeem, neemt de installatie van de zonnepanelen voor haar rekening en zal het onderhoud verzorgen.

SnowWorld zal de komende vijftien jaar de opgewekte zonnestroom afnemen.

De installatie van de zonnepanelen is een belangrijke stap in onze duurzaamheidsstrategie. Op zonnige dagen zullen de pistes van SnowWorld zelfvoorzienend zijn in hun energiebehoefte.
Wim Moerman, CFO SnowWorld