04
december
2020
|
13:33
Europe/Amsterdam

Goirle geeft toestemming voor bouw eerste zonnepark

Het duurt niet lang meer of ook Goirle heeft een zonnepark. Energieleverancier Vattenfall heeft daarvoor een omgevingsvergunning gekregen, meldt het Brabants Dagblad. Het park, dat zo'n 30.000 panelen krijgt, wordt bij het Gorps Baantje gebouwd. Het gaat om het eerste zonnepark in de gemeente.

De gemeente heeft een vergunning gegeven voor een zonnepark van zes hectare. "Het totale perceel is tien hectare groot en aan de inrichting van het park worden zware eisen gesteld", zegt wethouder Liselotte Franssen. Er komt een wandelparkje, waar ook ruimte wordt gecreëerd voor buitenlessen. Scholen kunnen daar gebruik van maken. Verder worden er planten gepoot die water vasthouden en komt er een hekwerk. Ook wordt er een informatiebord geplaatst dat gegevens over de energieopwekking laat zien.

Met de energie die door het zonnepark wordt opgewekt kunnen zo'n drieduizend huishoudens een jaar lang vooruit. Volgens de gemeente zijn er geen bezwaren ingediend. Volgens Franssen heeft dat te maken met de ligging van het terrein. Het wordt achter bedrijven gebouwd en omwonenden zijn er nauwelijks.

Vattenfall begint in maart volgend jaar met de aanleg van het zonnepark. Eind 2022 levert het park vermoedelijk de eerste stroom.

Boilerplate

© ANP