17
september
2020
|
12:52
Europe/Amsterdam

Geldrop-Mierlo maakt werk van duurzame buurten

Geldrop-Mierlo wil in 2040 energieneutraal zijn. Om die ambitie vorm te geven, komt de gemeente met een speciaal project om buurten duurzamer te maken, meldt het Eindhovens Dagblad. Buurtbewoners gaan daarin samen aan de slag voor verduurzaming van hun wijk.

De Stichting Buurtkracht trekt de kar voor de gemeente. In twee bijeenkomsten wordt gepeild of er belangstelling is. Mensen die mee willen doen, worden geholpen met het ontwikkelen van plannen. Verder zorgt de gemeente voor een buurtbegeleider.

Buurtkracht heeft een eigen site en app ontwikkeld om de bewoners te helpen. Daarnaast zal de buurtbegeleider hand- en spandiensten verlenen bij het opstellen van plannen en het aanvragen van offertes.

Volgens Buurtkracht heeft samenwerking tussen de buurtbewoners allerlei voordelen. Door gezamenlijk op te trekken in het verduurzamen van woningen, kunnen flinke kortingen worden bedongen. Ook wijst de stichting op het feit dat samenwerking tussen de buurtbewoners goed is voor de cohesie in de wijk.

Aanmelden voor nieuwsbrief