03
juli
2018
|
11:23
Europe/Amsterdam

Geas Energiewacht wint All Electric Challenge van Natuur & Milieu

Tijdens een feestelijke bijeenkomst op maandag 2 juli in Utrecht maakte Natuur & Milieu bekend dat ons servicebedrijf GEAS Energiewacht een van de winnaars is van de ‘All Electric Challenge’ die de stichting uitschreef. Het samenwerkingsverband van GEAS (installatie en zonnepanelen), ThermIQ (infraroodpanelen), CLAGE (elektrische warmwateroplossingen), BeNext (aansturing, monitoring en ‘smart home’) en ThermoShield (infrarood-reflecterende coating), deelt de prijs met  installatiebedrijf Vaillant.

Aanjager van de energietransitie

Het samenwerkingsverband kwam volgens de jury van de All Electric Challenge met een goed doordacht, haalbaar en betaalbaar plan voor de energietransitie. Het plan levert een energiebesparing op van maar liefst 35% en heeft een doorlooptijd van slechts twee werkdagen voor de installatie. De jury was vooral onder de indruk van de infraroodverwarming van ThermIQ als een aanjager van de energietransitie. “Dit is een echte gamechanger, waarmee ThermIQ en de andere samenwerkingspartijen bewijzen dat duurzaam en gasloos wonen niet duur of oncomfortabel hoeft te zijn”, aldus Ruud Koornstra, de Nationale Energiecommissaris en jurylid van de challenge.

“We moeten zo snel mogelijk alle Nederlandse gebouwen van het gas af krijgen. Daarom zochten wij pioniers die samen met ons de markt voor elektrisch verwarmen in beweging zetten”, aldus Marjolein Demmers, directeur van Natuur & Milieu.

 

Boilerplate

In de All Electric Challenge daagde Natuur & Milieu organisaties uit om een duurzaam, kwalitatief hoogwaardig en haalbaar alternatief te bieden voor aardgas. Natuur & Milieu wil op die manier de omschakeling naar elektrisch verwarmde huizen stimuleren. Deze pioniers werd in de challenge gevraagd een product of dienst te ontwikkelen waarbij een huishouden stap voor stap overgaat op ‘all electric’-verwarming.

---

De jury, die behalve uit Demmers en Koornstra ook bestond uit voorzitter van branchevereniging UNETO-VNI Doekle Terpstra, koos na een zorgvuldige selectie Vaillant en het samenwerkingsverband van onder andere ThermIQ en Geas Energiewacht als de twee winnaars van de All Electric Challenge. De prijs werd uitgereikt door Marjolein Demmers en Claudia Reiner, vicevoorzitter van UNETO-VNI. Na de officiële uitreiking kregen de winnaars het woord en lichtten zij hun inzending kort toe. De prijs bestaat uit verschillende ondersteunende en aanjagende activiteiten op het gebied van sales, marketing en publiciteit.