05
september
2013
|
13:57
Europe/Amsterdam

Essent.nl beste website in de energiebranche

Essent.nl beste website in de energiebranche

Consumenten vinden de website van Essent de beste van alle energiebedrijven. Dat blijkt uit onderzoek van internetbureau WUA. Deelnemers testten onder andere de gebruiksvriendelijkheid van de website en de vindbaarheid en de kwaliteit van de geboden informatie. Essent.nl kreeg gemiddeld een 7,0, net iets hoger dan de websites van Eneco en Greenchoice.

“We zijn trots dat onze inspanningen om onze klanten zo goed mogelijk van dienst te zijn hun vruchten afwerpen ”, aldus Paskal van Lomm, manager Online bij Essent. “We merken het zelf trouwens ook: het aantal klanten dat online zijn energiezaken regelt, stijgt. Er kan ook steeds meer. Zo kunnen onze klanten bijvoorbeeld hun maandbedrag voor gas en elektriciteit online berekenen en direct aanpassen."

Website Essent ook grote stijger in overall-top 100

Met de eindscore van 7,0 staat Essent overigens niet alleen op de eerste plaats binnen de branche, maar stijgt de aanbieder ook maar liefst 46 plaatsen in de WUA! Top 100 beste websites 2013, naar plaats 47. Deze lijst is opgesteld op basis van onderzoek onder 6.290 respondenten die samen meer dan 3.500 websites beoordeelde. Deze overall-lijst wordt aangevoerd door Bol.com, Belvilla.nl en KLM.com.