30
januari
2013
|
11:18
Europe/Amsterdam

Essent wint Klacht.nl Award 2012

Essent wint Klacht.nl Award 2012

Essent heeft de Klacht.nl award 2012 in de categorie ‘energieleveranciers’ gewonnen. Terecht, want Essent loste in het afgelopen jaar maar liefst 99% van alle klachten naar tevredenheid van de klant op.

Klacht.nl: Essent wint Klacht.nl Award 2012

Klacht.nl is een onafhankelijke website waarop klanten klachten over bedrijven kunnen achterlaten. Dit zijn vaak complexe klachten, waarbij klanten reeds op meerdere momenten contact met Essent hebben gehad. Het webcareteam van Essent handelt deze klachten af. Dit is geen sinecure, gezien de complexiteit van de klachten. Daarnaast is de klant ontevreden. Essent zet de klant centraal en zoekt samen met de klant naar een oplossing. En met succes. Van de 289 klachten die Essent via deze site heeft ontvangen, zijn er 286 naar tevredenheid opgelost, een terechte winnaar dus.

Actieve webcare

In 2012 heeft het webcareteam van Essent in totaal bijna 900 klachten op fora (Tros Radar, Vara Kassa, Klacht.nl, Klachtenkompas en Energieleveranciers.nl) en 2.500 vragen via Twitter en Facebook afgehandeld. Essent is trots op de inspanningen van haar medewerkers. Deze award moedigt aan om nog verder te gaan in het centraal stellen van de klant.

Gouden Oor: beste klachtafhandeling

Essent ontving al eerder een prestigieuze prijs voor de manier waarop zij omgaat met klachten, Essent won het Gouden Oor. Essent maakt energiezaken persoonlijk, simpel, begrijpelijk en voorspelbaar voor haar klanten. De klant bepaalt, Essent adviseert; dat is Essent’s filosofie.

Essent’s filosofie omtrent klachten

Deze filosofie draagt bij aan een hogere klanttevredenheid, behoud van klanten en het werven van nieuwe klanten. Daarbij gaan ook de kosten omlaag. Doordat er minder klachten en onduidelijkheden zijn, zal een klant minder vaak de behoefte hebben om contact te zoeken.