15
januari
2018
|
07:30
Europe/Amsterdam

Essent voegt CVtotaal.nl toe aan haar netwerk van servicebedrijven

Ambitie Essent om koploper te worden in slimme, schone energieproducten en -diensten

Essent breidt haar netwerk van energieservicebedrijven uit met CVtotaal.nl. CVtotaal.nl is in Nederland een van de grootste online verkoop- en serviceplatformen van onder meer moderne CV-installaties, warmtepompen en zonnepanelen voor particulieren. De overname past in de strategie van Essent om steeds meer diensten en betaalbare, slimme producten aan te bieden die energie helpen besparen en schone energie opwekken. Uiteindelijk wil Essent hierin de grootste van Nederland en België worden. 

Nederlanders oriënteren zich steeds vaker online op energieoplossingen zoals moderne CV-installaties, warmtepompen en zonnepanelen. Met de overname voegt Essent strategisch een nationaal online verkoopkanaal toe aan de vaak regionale activiteiten van haar huidige netwerk van servicebedrijven. Essent is hierdoor nog beter in staat om consumenten op de door hun gewenste manier te helpen.

Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent
Door het aanbod van CVtotaal.nl te koppelen aan de advies- en onderhoudsdiensten van onze servicebedrijven kunnen we consumenten in het hele land nog beter helpen om schone energie te gaan gebruiken en te besparen op energiegebruik. Bovendien versterken we met CVtotaal.nl ons marktaandeel in de Randstad. Daar heeft zij met name een stevige marktpositie.
Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent

CVtotaal.nl

CVtotaal.nl is gevestigd in Stiens en levert naast CV-ketels en radiatoren andere vormen van duurzame installaties als warmtepompen, zonnepanelen en ventilatieproducten. Het bedrijf levert en installeert producten bij particulieren door heel Nederland en voert ruim 18.000 items in haar assortiment. Ze werd eind jaren ’70 opgericht en begon als de plaatselijke (dorps)loodgieter/ installateur in het Friese Ferwert. Na de overname door Essent blijft CVtotaal.nl werken onder eigen naam. Sander Steegstra blijft directeur bij CVtotaal.nl. De overname heeft ook geen gevolgen voor de medewerkers van CVtotaal.nl.

Sander Steegstra, directeur bij CVtotaal.nl
We kunnen nu een nieuwe invulling geven aan onze sterke online positie. We blijven consumenten goede producten en diensten bieden én kunnen met de kennis van Essent en de andere servicebedrijven beter dan voorheen bijdragen aan schonere en duurzamere energie in Nederland. De continuïteit van CVtotaal.nl is hiermee voor lange termijn gewaarborgd.
Sander Steegstra, directeur bij CVtotaal.nl

Groeiend netwerk

Essent voegt CVtotaal.nl toe aan haar landelijk dekkend netwerk van verkoop- en servicebedrijven die actief zijn in onder meer energieadvies, installatie en service van energiebesparende producten. Dit netwerk bestaat naast CVtotaal.nl uit Kemkens, Volta Solar en Volta Limburg, Geas Energiewacht, Energiewacht, Energiewacht Groep, Isoprofs en Nederland Isoleert. De servicebedrijven maken samen met consumenten, woningcorporaties, gemeenten en collectieven huizen, gebouwen en bedrijven energiezuiniger, slimmer en duurzamer met behulp van bijvoorbeeld isolatie, CV-installaties, zonnepanelen of warmtepompen en apps.