04
oktober
2012
|
13:44
Europe/Amsterdam

Essent verzacht extra stookkosten in de winter

Essent verzacht extra stookkosten in de winter

De ‘r’ zit in de maand en Nederland maakt zich weer langzaam op voor de donkere wintermaanden en -nachten waarin het vriest dat het kraakt, de wind om het huis raast en de thermostaat weer omhoog gaat. Om te voorkomen dat de energiekosten plotseling oplopen in de wintermaanden, biedt Essent als enige energiebedrijf in Nederland de WinterVerzachter aan.  

‘We hebben de WinterVerzachter ontwikkeld, nadat klanten ons benaderden met vragen over extra stijging van hun energiekosten als gevolg van de strenge kou begin dit jaar’, stelt Dorkas Koenen, directeur Marketing van Essent.  

Klanten kunnen zich voor slechts 4 euro extra per maand beschermen tegen extra stookkosten wanneer Nederland gebukt gaat onder barre winteromstandigheden en rekenen op een financiële tegemoetkoming van Essent die kan oplopen tot wel 175 euro. Bij het bepalen van de vergoeding baseert Essent zich op de temperaturen die door het KNMI in de Bilt worden gemeten en publiekelijk toegankelijk zijn.  

In de wintermaanden (1 december – 1 maart) is de gemiddelde temperatuur in Nederland 3,4 graden Celsius. Wanneer deze temperatuur lager komt te liggen dan 2,7 graden Celsius, krijgen klanten die zich hebben aangemeld een tegemoetkoming voor het extra gasverbruik gebaseerd op het verbruik van een gemiddeld huishouden.  

Hoe strenger de winter, hoe hoger de financiele tegemoetkoming. Zo ontvangen klanten bijvoorbeeld een bedrag van 105 euro wanneer de gemiddelde temperatuur in Nederland 1,3 graden is geweest en 175 euro bij een gemiddelde temperatuur van 0 graden.  

In de winter van 2011-2012 was de gemiddelde temperatuur 4,1 graden en in 2010-2011 was deze 2,2 graden. De winter in 2009-2010 was zelfs nog kouder en kende een gemiddelde temperatuur van 1,1 graden.