02
maart
2017
|
10:37
Europe/Amsterdam

Essent sluit zich aan bij MVO Nederland

Essent wil een structurele bijdrage leveren aan een duurzame en eerlijke wereld. Zij is daarom partner geworden van het Grote Bedrijven Netwerk van MVO Nederland. Hiermee verplicht Essent zich altijd te zoeken naar een balans tussen mens, planeet en winst bij de beleidsbeslissingen die zij neemt.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Als onderdeel van het aangaan van dit partnership met MVO Nederland ondertekende Essent ‘Be The Change’. Dit manifest bevat 10 uitgangspunten die het bedrijft volgt om de optimale balans tussen mens, planeet en winst te bewaken.

Ingeborg Boon, Corporate Responsibility Manager: “Invulling geven aan maatschappelijk verantwoord ondernemen moeten we niet alleen, maar juist met anderen willen doen. Wij hopen dan ook binnen dit bedrijvennetwerk van MVO Nederland nieuwe partners te ontmoeten, nieuwe ideeën op te doen en nieuwe initiatieven vorm te kunnen geven. Zo kunnen we als grootste energieleverancier van Nederland een steeds prominentere rol spelen in het duurzamer maken van de wereld."

Boilerplate

Over MVO Nederland

MVO Nederland is een onafhankelijke stichting die bouwt aan een dynamisch en snelgroeiend bedrijvennetwerk op het gebied van MVO. MVO Nederland laat hen de marktkansen van MVO zien, faciliteert onderlinge samenwerking en geeft praktische informatie om concreet met MVO aan de slag te gaan. Binnen het netwerk werken brancheorganisaties, bedrijven, NGO’s, onderzoeksinstellingen, onderwijs en andere overheden samen om MVO direct te vertalen naar marktkansen in de branche, de regio en de keten. Zo bereikt MVO Nederland nu al meer dan 100.000 ondernemers.