29
juni
2017
|
10:16
Europe/Amsterdam

Essent samen met Eneco, Tarkett en Cocoanect tegen ontbossing

Essent , Eneco , tapijtproducent Tarkett (voorheen Desso) en cacao-handelaar Cocoanect roepen andere bedrijven op om te investeren in het behoud van tropisch regenwoud. Op 27 juni tekenden de bedrijven op het Jaarcongres van De Groene Zaak een samenwerkingsakkoord genaamd ‘REDD+ Business Initiative’.

 

 

REDD+ -projecten bieden Essent de meest betrouwbare soort CO2-compensatie die zij kan inzetten om haar gas klimaatneutraal aan te bieden. Door het REDD+ Business Initiative wordt voorkomen dat regenwoud, inclusief de biodiversiteit, verdwijnt en dat de CO2 die in de bossen ligt opgeslagen in de atmosfeer terechtkomt.

Essent, Eneco, Tarkett en Cocoanect werken nauw samen met de Nederlandse Ontwikkelingsbank FMO en het Althelia Climate Fund om meer bedrijven te motiveren te investeren in REDD+-projecten.

Wij willen op diverse manieren bijdragen aan een duurzame wereld. We doen dat door te investeren in wind- en zonne-energie, onze klanten te helpen energie te besparen én door regenwouden te helpen behouden. Onze duurzaamheidsambitie stopt namelijk niet bij de grens.
Harro Homan, directeur Corporate Affairs ai van Essent