12
april
2018
|
11:58
Europe/Amsterdam

Essent op koers om duurzaamheidsdoel te halen

Essent helpt haar klanten duurzamer te leven met isolatie, zonnepanelen en groene stroom. Maar wat doet Essent eigenlijk zelf aan duurzaamheid? Wij spannen ons in om onze eigen CO2-uitstoot te verminderen en zijn op koers om onze doelstelling voor 2020 te halen.

Duurzaamheid is een belangrijke pijler voor Essent. Het is onze strategie om sterk te groeien in energiebesparing en duurzame energieproducten zoals isolatie en zonnepanelen en daarmee onze klanten te helpen veel minder CO2-uit te stoten. Maar wij steken ook onze hand in eigen boezem en werken aan het verminderen van onze eigen uitstoot. Deze CO2-emissies zijn vooral afkomstig van onze kantoren en het vervoer van onze medewerkers.

Ingeborg Boon, MVO-manager bij Essent
Daarom streven we naar energiebesparing in onze gebouwen en gebruiken 100% Nederlandse windenergie en groen gas uit biogas. Ook hebben wij in 2017 zonnepanelen geplaatst op het dak van ons Hoofdkantoor in Den Bosch, die trouwens al een energie A-label had. En hebben wij in de afgelopen jaren onze leaseautobeleid steeds milieuvriendelijker gemaakt met behulp van een nieuw toekenningsbeleid en een jaarlijks strenger wordende CO2-grens. Sinds oktober 2017 mogen medewerkers alleen kiezen uit elektrische of hybride auto’s en vanaf 2020 alleen vol elektrisch
Ingeborg Boon, MVO-manager bij Essent

Essent is lid van de Nederlandse Klimaatcoalitie en heeft zichzelf als doel gegeven om in 2020 25% minder CO2 uit te stoten ten opzichte van 2015. Daaronder valt Essent in Nederland, exclusief de recent overgenomen service partners. Over 2017 hebben we een reductie van 5% behaald ten opzichte van 2016 en zijn daarmee goed op koers voor onze target in 2020.

Essent compenseert haar resterende CO2-uitstoot (vooral van het autoverbruik) door steun aan een project voor het beschermen van het tropisch oerwoud in Peru: het Tambopata REDD+project. Dat project is VCS en CCBA gecertificeerd. Dit zijn de beste internationaal geaccepteerde garanties voor daadwerkelijke CO2-reductie en zorg voor de lokale milieu en bevolking.

Jacqueline Touw, directeur HR bij Essent
Nieuwe maatregelen voor 2018 zijn een richtlijn om altijd de trein te pakken in plaats van vliegen voor reizen tot 500 km.  Ook doen we met een aantal andere bedrijven mee aan een autoloze dag op 12 juni. Zo willen we onze medewerkers enthousiasmeren om zo duurzaam mogelijk te reizen.
Jacqueline Touw, directeur HR bij Essent