Groningen,
07
mei
2017
|
21:09
Europe/Amsterdam

Essent neemt afscheid van FC Groningen

Na zes seizoenen stopt Essent als hoofdsponsor van FC Groningen. Tijdens de laatste thuiswedstrijd van het seizoen op zondag 7 mei, werd hierbij stilgestaan.

Laatste keer Thuis bij FC Groningen
In een goed gevuld Noordlease Stadion speelde de Trots van het Noorden haar laatste thuiswedstrijd van het seizoen met Essent op het shirt. Tegen PSV werd met 1-1 gelijkgespeeld. Voor aanvang van de wedstrijd waren er mooie woorden van commercieel directeur Robbert Klaver van FC Groningen voor Essent. Namens Essent sprak CEO Patrick Lammers zijn dank uit voor de samenwerking aan de club en al haar fans. Hoogtepunt van zes seizoenen sponsorship was volgens Lammers zonder twijfel het winnen van de KNVB Beker in het seizoen 2014/2015.

Film
Als dank voor de afgelopen zes seizoenen maakte Essent speciaal voor alle FC Groningen fans een korte film die  in het stadion werd vertoond.



 

Mimoun Mahi Essent Man of the Year
Elke thuiswedstrijd kiezen de fans van FC Groningen de Essent Man of the Match. Traditiegetrouw wordt aan het eind van het seizoen de prijs voor beste speler van het jaar uitgereikt; de Essent Man of the Year. Dit is een prijs voor de speler die dit seizoen het meest is uitgeroepen tot Essent Man of the Match. Patrick Lammers reikte de bokaal na de wedstrijd uit aan Mimoun Mahi.