04
juli
2016
|
16:54
Europe/Amsterdam

Essent maakt nominaties juryprijs Comfort Challenge bekend

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

De vijf beste inzendingen van de Comfort Challenge van Essent zijn vandaag op het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch gekozen door een professionele jury. De opdracht: bedenk een idee voor een product of dienst waardoor mensen zich thuis nog comfortabeler voelen. Uit de ruim 60 inzendingen zijn Niels & Dennis Bergervoet, Abel Gerrits, Ruben Spelier & Lonneke Ceelie, Jeffrey Versteeg en Bram Wingens & Irene Theunisse genomineerd voor de juryprijs. Het winnende idee levert de bedenker €1.500 op, de andere vier kandidaten winnen ieder €500. Ook het publiek kan stemmen en hierdoor maken de kandidaten kans op nog eens €1.500. Met de Comfort Challenge wil Essent zich laten inspireren voor innovatie en nieuwe potentiële partners ontmoeten om comfort thuis op een eenvoudige, betaalbare en duurzame manier te verhogen.

Tot 19 juni konden creatievelingen hun idee inzenden, wat tot op de laatste minuut gebeurde.

Jurylid Elisah Jacobs, oprichter Interior Junkie: “Het is ontzettend inspirerend om al die innovatieve ideeën te zien. Stuk voor stuk dragen ze bij aan een fijner thuisgevoel en de meeste oplossingen staan ook nog goed in je interieur.”

Uit het grote aantal inzendingen dat Essent ontving, zijn de volgende vijf beste ideeën gekozen:

  • Essent slimme luchtmeter - Niels Bergervoet, IT Consultant (Strict Consultancy) en Dennis Bergervoet, Statistisch Analist (Centraal Bureau voor Statistiek);
  • Smart WindowPro - Abel Gerrits, Master student Industrial Design Engineering (Universiteit Twente);
  • Hire a Fire (place) - Ruben Spelier, Consultant (Sira Consulting) en Lonneke Ceelie, (Projectmanager);
  • LED’s work on Comfort - Jeffrey Versteeg, Global Process Improvement (SCA);
  • Essent Comfort Challenge App - Bram Wingens, (Renewed & YourMac Store) en Irene Theunisse, Master student Burgerlijk Recht (Radboud Universiteit Nijmegen).

De ingezonden ontwerpen kenmerken zich door de koppeling van slimme technologie en energieverbruik of praktische toepassingen die energiebesparing leuk en gemakkelijk maken. De genomineerden zijn unaniem gekozen door hun link met comfort, innovatie en energiebesparing.

Ontwikkeling prototype met Makerstreet

Op 6 juli aanstaande ontwikkelen de genomineerden hun idee onder begeleiding van Makerstreet tot een prototype en pitchen dit vervolgens aan een professionele jury. De jury bestaat onder andere uit Auke van den Hout (Makerstreet Innovation), Elisah Jacobs (Interior Junkie) en Marcelle Mettes (directeur Innovatie Essent). Op basis van de pitches selecteert de jury op 6 juli de winnaar van de juryprijs.Het ontwikkelen van de prototypes en het pitchen van de ideeën vindt plaats op het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch en is open voor pers en publiek. Naast de juryprijs is er op basis van de pitches ook een publieksprijs van €1.500 die wordt uitgereikt aan de bedenker(s) van één van de vijf prototypes. Van 11 t/m 25 juli kan hiervoor gestemd worden op www.comfortchallenge.nl. De winnaar wordt bekend gemaakt op 26 juli.

Over de Comfort Challenge

Met de Comfort Challenge daagt Essent creatief talent uit om ideeën in te sturen die wonen comfortabeler maken, op een eenvoudige, betaalbare en duurzame manier. Een vak- en publieksjury beoordelen deze inzendingen waarmee de genomineerden kans maken op prijzen tot €3.000,- en om hun idee samen met Essent door te ontwikkelen en realiseren. Voor meer informatie en voorwaarden: www.comfortchallenge.nl.