Den Bosch,
21
september
2017
|
16:29
Europe/Amsterdam

Essent laat medewerkers duurzamer reizen

Jacqueline Touw, directeur HR bij Essent
Essent en ons moederbedrijf innogy dragen bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot door verduurzaming van de energievoorziening. Een betere wereld begint echter bij jezelf. Daarom kijken we ook kritisch naar het energieverbruik van onze eigen organisatie. Mobiliteit en transport hebben daar een aanzienlijk aandeel in. Door deel te nemen aan de Anders Reizen coalitie committeren wij ons om samen met onze medewerkers de CO2-uitstoot van ons zakelijke verkeer verder omlaag te brengen.
Jacqueline Touw, directeur HR bij Essent

Essent gaat haar medewerkers stimuleren om nog duurzamer te gaan reizen. Deze ambitie spreekt het energiebedrijf uit met de ondertekening van de Dutch Business Sustainable Mobility Pledge. Dit is een initiatief van Anders Reizen, een coalitie van 36 grote Nederlandse bedrijven om zakelijke en woon-werkkilometers te vergroenen. De deelname van Essent werd aangekondigd tijdens het duurzame evenement Springtij Forum op Terschelling.

Een betere wereld begint bij jezelf

Jacqueline Touw, directeur HR bij Essent: “Essent en ons moederbedrijf innogy dragen bij aan de vermindering van de CO2-uitstoot door verduurzaming van de energievoorziening. Een betere wereld begint echter bij jezelf. Daarom kijken we ook kritisch naar het energieverbruik van onze eigen organisatie. Mobiliteit en transport hebben daar een aanzienlijk aandeel in. Door deel te nemen aan de Anders Reizen coalitie committeren wij ons om samen met onze medewerkers de CO2-uitstoot van ons zakelijke verkeer verder omlaag te brengen.”

Beweging groter maken

Carola Wijdoogen, directeur Duurzaam Ondernemen bij NS, namens de coalitie: Ruim een kwart van de CO2-uitstoot van Nederland komt van personen- of goederenvervoer. Daarvan wordt een derde veroorzaakt door automobilisten. Meer dan helft van alle autokilometers in Nederland worden gereden voor de werkgever. We hebben als coalitie de ambitie om een halve megaton CO2 per jaar te besparen door actief te sturen op vermindering van de CO2-uitstoot van bedrijfs- of organisatie gerelateerde mobiliteit. We zijn erg blij dat Essent zich als werkgever heeft aangesloten om de Anders Reizen beweging groter te maken.”

Duurzame stappen

Essent heeft al diverse stappen gezet in de verduurzaming van haar mobiliteit. Zo kunnen medewerkers thuiswerken en gebruikmaken van een mobiliteitskaart voor zakelijke reizen en woon-werkverkeer met het openbaar vervoer. Daarnaast voerde Essent eerder deze maand een duurzame leaseregeling in, waarin medewerkers alleen kunnen kiezen voor volledig elektrische of plug-in hybride auto’s. De komende tijd gaat Essent samen met de andere deelnemers stapsgewijs aan de slag met de verdere verlaging van de CO2-uitstoot van haar mobiliteit.

Boilerplate

Over Anders Reizen

Anders Reizen is een coalitie van 36 Nederlandse bedrijven die de “Dutch Business Sustainable Mobility Pledge” hebben ondertekend, een intentieverklaring om hun woon-werkverkeer en zakelijke kilometers te vergroenen. Onder de deelnemende bedrijven bevinden zich ABN Amro, Accenture, CapGemini, Essent, KPN, Achmea, PGGM, PWC en Unilever. Anders Reizen is een initiatief van NS, Natuur & Milieu, het Ministerie van Infrastructuur en Milieu en VNO-NCW en faciliteren de bedrijven bij de vergroening. Meer informatie en aanmelden: www.andersreizen.nu