26
juli
2018
|
07:15
Europe/Amsterdam

Essent-klant krijgt via spraakbesturing inzicht in energiezaken

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Vanaf vandaag kunnen Essent klanten via de Google Assistent vragen stellen over hun energiezaken. Naast inzicht in energieverbruik kunnen klanten met zonnepanelen de Assistent via spraak vragen wat de opbrengst van hun zonnepanelen is en of het termijnbedrag nog voldoet. In de toekomst is de Google Assistent een adviseur die proactief helpt bij alle energie gerelateerde zaken. Essent is een van de eerste Nederlandse energieleveranciers waarbij klanten via spraak inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik.

Spraakgestuurde opdrachten steeds populairder
Google lanceerde vanmorgen de Nederlandse spraakbesturing voor de Google Assistent en de Thuis app van Essent is hierin direct beschikbaar. 

Wij willen onze klanten de mogelijkheid geven om via leuke en makkelijke oplossingen inzicht te krijgen in energiezaken. Het succes van onze app laat zien dat klanten steeds meer via digitale oplossingen aan de slag gaan met hun energiezaken. De Google Assistent voldoet heel goed aan deze groeiende behoefte. In de VS heeft al zo’n 20% van de huishoudens een slimme speaker. Google geeft aan dat wereldwijd 20% van de zoekopdrachten binnenkomt via spraakgestuurde opdrachten. Dit zal alleen maar verder toenemen.
Albert de Koning, marketing manager van Essent

Digitale voorlopers bij Google Codelab
Essent deed de eerste ervaringen op tijdens Google Codelab, een 2-daags evenement van Google, waaraan diverse bedrijven deelnamen om kennis te maken met de mogelijkheden van de Google Assistent. Tijdens dit evenement werden de eerste concepten ontwikkeld en ervaringen uitgewisseld met andere bedrijven. Naar aanleiding van het Google Codelab besloot Essent om de concepten ook daadwerkelijk toe te passen in haar Thuis app. Essent is hiermee een van de eerste Nederlandse energieleveranciers waarbij klanten via spraak inzicht kunnen krijgen in hun energieverbruik.

Makkelijk maken
Klanten van Essent kunnen via de Google Assistent inzicht krijgen in het energieverbruik, de opbrengst van hun zonnepanelen en nagaan of het maandbedrag voor de energierekening nog juist is. Hiervoor hebben ze naast hun telefoon ook een slimme meter met energielezer nodig en de gratis Thuis app van Essent. 

In feite beschikt iedereen met een mobiele telefoon al over de mogelijkheid om de Google Assistent te gebruiken. Er is een ongekende wereld aan digitale en slimme mogelijkheden en binnen de huidige ontwikkelingen wordt het echt voor iedereen mogelijk om hieraan mee te doen.
Albert de Koning, marketing manager van Essent

In de toekomst
Nu biedt Essent via de Google Assistent vooral inzicht in energieverbruik, controle op je termijnbedrag en opbrengst van zonnepanelen. Volgens de Koning zijn de mogelijkheden oneindig:

We werken nu al aan nieuwe toepassingen. Straks kun je de Google Assistent vragen of je dak geschikt is voor zonnepanelen of kun je een klus inplannen met de Essent klusdienst ‘Zo Opgelost’, waarmee je diverse klussen aan huis kunt reserveren. In de verdere toekomst blijven we de mogelijkheden verkennen en uitbouwen. De Google Assistent zal steeds meer vragen beantwoorden, advies geven en je helpen bij het regelen van energiezaken.
Albert de Koning, marketing manager van Essent

Wat is de Google Assistent?
Met de Google Assistent kunnen gebruikers antwoorden krijgen en meer dan een miljoen ‘Actions’ voltooien met alleen hun stem. Acties omvatten functies die door Google zelf zijn gebouwd - zoals aanwijzingen op Google Maps - en acties van ontwikkelaars, uitgevers en andere derden, zoals Essent. De Google Assistent maakt huizen nog slimmer, omdat het werkt met meer dan 225 huisautomatiseringsmerken en meer dan 1.500 apparaten wereldwijd. De assistent is nu beschikbaar op meer dan 400 miljoen apparaten, waaronder luidsprekers zoals Google Home, Android-telefoons en tablets, iPhones, hoofdtelefoons, TV's, horloges en nog veel meer. In Nederland is de Google Assistent in eerste instantie bij de lancering beschikbaar op Android Lollipop (5.0+) & iOS 10.0 +.De Google Assistent wordt gefaseerd uitgerold.