10
mei
2016
|
00:00
Europe/Amsterdam

Essent initieert designwedstrijd voor creatief talent

Energiebedrijf Essent organiseert een ontwerpwedstrijd waarin creatief talent wordt uitgedaagd om vernieuwende producten of diensten te ontwerpen. Vanaf vandaag tot en met 19 juni 2016 kunnen deelnemers zich inschrijven. De ontwerpen moeten aantoonbaar bijdragen aan comfort thuis. De vijf beste ontwerpers mogen hun idee in één dag onder begeleiding ontwikkelen tot een prototype. Daarna maken ze kans op een jury- en publieksprijs van elk 1.500 euro.

Talentenjacht

Om producten en diensten te ontwikkelen die dicht bij de consument staan, organiseert Essent in samenwerking met Battle of Concepts en Makerstreet de Comfort Challenge. Studenten, Young Professionals en ander creatief talent kunnen zich inschrijven. De opdracht is om een product of dienst te bedenken waardoor mensen meer kunnen genieten van hun huis. Met deze wedstrijd biedt Essent talent een kans om zichtbaarheid te krijgen voor hun ideeën onder een breed publiek. Daarnaast krijgen de winnaars door deze wedstrijd landelijke publiciteit voor hun ideeën en talent.

 

De opdracht

Bedenk een idee voor een product of dienst dat bijdraagt aan een extra goed gevoel thuis. Uit de inzendingen worden vijf kandidaten genomineerd die op het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch hun idee mogen doorontwikkelen tot een prototype. De prototypes worden gepitcht aan een professionele jury en de winnaar krijgt een juryprijs van €1.500,- uitgereikt. De andere vier kandidaten winnen ieder €500,-. Daarnaast wordt er een publieksprijs van €1.500,- uitgereikt aan het prototype dat na een online stemronde de meeste stemmen van het publiek heeft gekregen. Essent streeft ernaar om het winnende ontwerp samen met de deelnemer door te ontwikkelen en te realiseren. De deadline voor inzendingen is op 19 juni 2016. Voor inschrijvingen of meer informatie over de wedstrijdvoorwaarden: www.comfortchallenge.nl

Boilerplate

Over Essent

Essent wil haar klanten een extra goed gevoel thuis geven en een leidende rol spelen in de overgang naar een duurzame energievoorziening. Dit doet zij nu met diensten rond energiezuinige cv-ketels, isolatie, zonnepanelen, intelligente thermostaten en applicaties voor inzicht. Zo helpt Essent consumenten om zich klaar te maken voor de energietransitie, haar energierekening te verlagen en tegelijkertijd het comfort thuis te verhogen. Met de Comfort Challenge wil Essent zich laten inspireren door innovatieve oplossingen en potentiële partners ontmoeten om dagelijks comfort op een eenvoudige, betaalbare en duurzame manier te verhogen.

Relevante links www.comfortchallenge.nl