17
april
2018
|
07:30
Europe/Amsterdam

Essent helpt woningeigenaren door zonnepanelen te verhuren

Steeds meer huiseigenaren willen zelf stroom opwekken

Essent zet samen met haar servicebedrijven in op een duurzame wereld. Zij biedt consumenten energieservices die passen bij hun steeds veranderende vraag naar energie. Vanaf vandaag kan iedere huiseigenaar dan ook zonnepanelen huren bij Essent. Hierdoor heeft iedere huizenbezitter een extra mogelijkheid om mee te doen aan de energietransitie.

Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent
We zien dat steeds meer huishoudens zelf energie willen opwekken via zonnepanelen. Maar niet iedereen kan de aanschaf ervan betalen. We vinden dat de veranderende wereld van energie voor iedereen betaalbaar en bereikbaar moet blijven. Daarom helpen we huiseigenaren hun energieverbruik te verduurzamen door zonnepanelen te verhuren. Het bijdragen aan een duurzamere wereld wordt dan opeens heel betaalbaar voor woningeigenaren.
Sander Leenders, directeur Energie+ bij Essent

Huiseigenaren die ervoor kiezen om zonnepanelen te huren, hoeven géén investering te doen. Zij betalen een vast huurbedrag per maand die wordt verrekend met de energierekening. De huurovereenkomst is maandelijks opzegbaar. De overeenkomst is inclusief installatie, service, onderhoud en verzekering bij schade.

Hans Schoenmakers, directeur van Volta Solar, het expertisecentrum binnen Essent op zonnepanelen
Het liefst zien we zonnepanelen op alle daken in Nederland. Nu dat huiseigenaren zonnepanelen kunnen kopen én huren, bieden we hen alle ruimte om een keuze te maken die past binnen hun budget. Iedereen kan dus meedoen met het verduurzamen van Nederland.
Hans Schoenmakers, directeur van Volta Solar, het expertisecentrum binnen Essent op zonnepanelen

Recent becijferde adviesbureau Deloitte in haar onderzoek ´State of the State | De potentie van zonnepanelen in Nederland´ dat in 2017 slechts 4,4 procent van de 9 miljoen gebouwen in Nederland zonnepanelen op het dak heeft liggen. Dat zou neerkomen op een totaal van 3 miljoen zonnepanelen. Die voorzien in minder dan 2 procent van de totale Nederlandse vraag naar elektriciteit. Deloitte stelt dat er in Nederland 892 km2 dakoppervlak geschikt is voor zonnepanelen. Dit staat gelijk aan 125.000 voetbalvelden. In haar meest optimale scenario kunnen er 270 miljoen zonnepanelen worden geïnstalleerd. Hiermee kan worden voorzien in 50 procent van de totale elektriciteitsvraag.

   

 

 

   

 

 

 

 

Olof van der Gaag, directeur NVDE
Diensten als deze maken het voor woningbezitters eenvoudiger om hun eigen stroom duurzaam op te wekken. Er is nog veel ruimte op de daken in Nederland beschikbaar. Hoe lager energieleveranciers de drempel kunnen maken om voor zonnepanelen te kiezen, hoe beter.
Olof van der Gaag, directeur NVDE

Het is al langer mogelijk om zonnepanelen te kopen bij Essent. Zowel bij huur en koop van zonnepanelen verzorgen de servicepartners van Essent de levering en installatie.