18
april
2017
|
14:19
Europe/Amsterdam

Essent certificeert alle klantadviseurs en coaches voor beste dienstverlening

Frank Brichau, eindverantwoordelijk voor consumentenzaken bij Essent
We willen onze klanten garanderen dat zij goed en vakkundig geholpen worden. Dit KSF Branchecertificaat bevestigt de kwaliteit van onze medewerkers. We toetsen op kennis van wetgeving, klantgerichtheid en oplossingsgerichtheid. Hun coaches worden getoetst op het geven van feedback en bijdragen aan persoonlijke en professionele ontwikkeling van de medewerkers. Middels deze certificering willen we mensen langer voor Essent en de sector kunnen behouden.
Frank Brichau, eindverantwoordelijk voor consumentenzaken bij Essent

Sinds deze maand zijn alle klantadviseurs van Essent en hun coaches gecertificeerd. Doel is om klanten betrouwbare dienstverlening te bieden en medewerkers zich te laten ontwikkelen als professional. Essent is het eerste grote bedrijf in Nederland dat haar medewerkers formeel en objectief toetst en certificeert.

In september 2015 startte Essent in samenwerking met brancheorganisatie de Klantenservice Federatie (KSF) met de certificering van de medewerkers van de klantenservice en met STiR (Stichting Registratie) voor de certificering van hun coaches. Inmiddels hebben alle  adviseurs en coaches van Essent een examen afgelegd om gecertificeerd te worden.

Klantgerichte medewerkers, medewerkers gerichte coaches

Essent wil klanten de beste service van Nederland bieden. Haar klanten moeten altijd kunnen rekenen op hoogwaardig advies en klantgerichte medewerkers. Met het certificaat geeft Essent haar klantadviseurs en hun coaches de erkenning die zij verdienen.

De KSF werkt als branchevereniging voor klantcontact aan drie belangrijke doelen: het borgen en ontwikkelen van de kwaliteit van klantcontact, werken aan een juiste beeldvorming en het aantrekken en behouden van capabele mensen voor de sector.

STiR is een onafhankelijke stichting die de beroepsregistraties en registers beheert van supervisoren, coaches en overige professioneel begeleiders. StiR is een onafhankelijk keurmerk voor professionele begeleiders in Nederland.

Met deze onafhankelijke certificering borgt Essent de kwaliteit van coaching en van persoonlijke ontwikkeling binnen de customerserviceorganisatie. Tegelijkertijd zet Essent een nieuwe standaard in de markt die ten goede komt aan al haar klanten.