19
december
2018
|
13:00
Europe/Amsterdam

Essent breidt Smart Home-toepassingen uit met partnership WoonVeilig

In 2017 werd in Nederland 240 miljoen euro besteed aan Smart Home-toepassingen, waarbij apparaten in en rond het huis via wifi of bluetooth met elkaar communiceren. Momenteel bezit 3% van de huishoudens een slim beveiligingssysteem,* wat betekent dat er nog veel ruimte is voor groei. Essent en WoonVeilig bundelen hun krachten en bieden samen een slimme vorm van beveiliging; betaalbaar, eenvoudig te installeren en te bedienen per app. Essent groeit hiermee naar een all-in aanbieder op het gebied van stroom en gas, isolatie, zonnepanelen, ventilatie, verwarming, beveiliging en service en onderhoud.

‚Äč“We starten deze samenwerking met het aanbieden van WoonVeilig-pakketten bij de aanschaf van een driejarig Energie & Gas contract”, licht Stella Brenninkmeijer, Directeur Marketing Development & Digital bij Essent toe. “We bieden deze dienst digital first en op integrale wijze aan: de producten zijn, naast in de WoonVeilig app, op termijn ook te gebruiken in onze eigen Essent Thuis-App.” Essent verwacht het smart safety & security assortiment in 2019 nog verder uit te breiden voor zowel bestaande als nieuwe klanten.

Beveiliging
Brenninkmeijer vervolgt: “We zijn altijd op zoek naar hoe we kunnen voorzien in de behoeftes van onze huidige en potentiele klanten, gecombineerd met onze drive om nieuwe energie voor iedereen binnen handbereik te brengen. Essent wil daarmee innovaties voor in en om het huis toegankelijk maken voor iedereen. We weten dat binnen Smart home de meeste interesse uitgaat naar verlichting (60%), energie (59%) en beveiliging (58%).** Deze groeiende markt maakt het voor Essent interessant om haar portfolio uit te breiden.”

Over WoonVeilig
WoonVeilig wil slimme huisbeveiliging voor iedereen toegankelijk maken door het makkelijk en betaalbaar te maken. WoonVeilig is in 2008 gestart en introduceerde als eerste een connected app-gestuurd alarmsysteem voor de consumentenmarkt waarbij de online alarmcentrale van WoonVeilig iedere seconde het huis bewaakt en in geval van een alarm belt en sms’t. De slimme binnen- en buitencamera’s detecteren onraad en bij een alarm kun je meteen zien wat er aan de hand is. WoonVeilig is marktleider in Nederland en opereert onder de merknaam Egardia in Duitsland, Frankrijk, Oostenrijk, België, Luxemburg en Zwitserland.

* Multiscope Smart Home Monitor 2017
**GFK Smart home Monitor 2018

Stella Brenninkmeijer, Directeur Marketing Development & Digital bij Essent
We starten deze samenwerking met het aanbieden van WoonVeilig-pakketten bij de aanschaf van een driejarig Energie & Gas contract. We bieden deze dienst digital first en op integrale wijze aan: de producten zijn, naast in de WoonVeilig app, op termijn ook te gebruiken in onze eigen Essent Thuis-App.
Stella Brenninkmeijer, Directeur Marketing Development & Digital bij Essent
Stella Brenninkmeijer, Directeur Marketing Development & Digital bij Essent
We zijn altijd op zoek naar hoe we kunnen voorzien in de behoeftes van onze huidige en potentiele klanten, gecombineerd met onze drive om nieuwe energie voor iedereen binnen handbereik te brengen. Essent wil daarmee innovaties voor in en om het huis toegankelijk maken voor iedereen. We weten dat binnen Smart home de meeste interesse uitgaat naar verlichting (60%), energie (59%) en beveiliging (58%).** Deze groeiende markt maakt het voor Essent interessant om haar portfolio uit te breiden.
Stella Brenninkmeijer, Directeur Marketing Development & Digital bij Essent