02
juli
2018
|
07:00
Europe/Amsterdam

Energiewacht Groep Leeuwarden doet mee aan Elfwegentocht

Van 1 tot en met 14 juli vindt in Friesland de Elfwegentocht plaats. Doel van dit initiatief is dat iedereen in Friesland twee weken lang zoveel mogelijk zonder een druppel benzine of diesel reist.

Ons servicebedrijf Energiewacht Groep doet hier aan mee. De buitendienstmedewerkers van Energiewacht Groep die in Friesland werken zullen twee weken lang gaan rijden op blauwe diesel. Blauwe diesel wordt volledig gemaakt uit hernieuwbare en duurzame grondstoffen, zoals plantaardige afvalolie en is dus fossielvrij.

 

De medewerkers van Energiewachtgroep op kantoor in Friesland, zullen gestimuleerd worden om zoveelals mogelijk gebruik te maken van fossielvrij vervoer voor het woon/werk verkeer van 1 tot 14 juli.

Energiewacht Groep maakt het ook mogelijk om elektrisch te rijden door het plaatsen van laadpalen op haar vestigingen in Leeuwarden en op het hoofdkantoor in Zwolle. Op die manier wordt elektrisch rijden tussen de vestigingen Leeuwarden en Zwolle mogelijk.

We doen mee aan een recordpoging van de grootste parade van duurzame voertuigen op zaterdag 14 juli en er is  een wedstrijd voor medewerkers voor de meest ludieke bijdrage aan de Elfwegentocht.
Auke Peringa, directeur van Energiewacht Groep