01
november
2016
|
14:58
Europe/Amsterdam

Duurzaamheidsonderzoek onder energieleveranciers geeft verkeerd beeld

Essent vindt het een goed idee om consumenten meer inzicht te geven in de duurzaamheid van hun energieleverancier. Zij moeten op basis van betrouwbare en objectieve informatie hun keuze voor een energieleverancier kunnen maken. Het vandaag gepubliceerde jaarlijkse onderzoek van enkele maatschappelijke partijen naar de duurzaamheid van energieleveranciers, is volgens Essent hiervoor niet geschikt.

Het onderzoek is achterhaald en bevat oude informatie. Essent is sinds dit jaar onderdeel van innogy. In dit beursgenoteerde bedrijf zijn de retail- en groene activiteiten van ons voormalige moederbedrijf RWE ondergebracht. De energie die door innogy in diverse landen wordt geproduceerd is 100% duurzaam. innogy is een van de grootste investeerders in windenergie in Nederland.

Oneens met gehanteerde onderzoeksmethode

Essent is het verder, net als in eerdere jaren, volstrekt oneens met de methodiek die de onderzoekers hanteren. In het onderzoek worden grote energiebedrijven die ook energie opwekken vergeleken met kleine bedrijven die alleen maar stroom verkopen. Dat is appels met peren vergelijken en het geeft de consument geen objectief beeld. Kleinere partijen die alleen maar stroom verkopen leveren zeer beperkt een bijdrage aan de weg naar duurzame energievoorziening. De grote bedrijven investeren juist miljarden in het opwekken van duurzame energie door middel van bijvoorbeeld windparken, zonne-energie en waterkracht.Essent is er trots op dat zij sinds dit jaar onderdeel is van het groene innogy. Hierdoor kunnen wij ons nog beter inzetten om de energievoorziening in Nederland zo duurzaam mogelijk te maken. Een duidelijker signaal dat wij duurzame energie serieus nemen, kunnen we niet geven.