25
februari
2021
|
10:53
Europe/Amsterdam

Duizendste deelauto van MyWheels in gebruik genomen

In Groningen is deze week de duizendste auto van MyWheels in gebruik genomen. Het autodeelbedrijf, dat zo'n honderdduizend gebruikers heeft, wil het totale auto-aanbod volgend jaar verdubbeld hebben, meldt Duurzaam Ondernemen.

In een jaar tijd groeide het aantal auto's van MyWheels van 225 naar 1000. Het bedrijf is in Nederland voorloper in elektrische auto's. Ongeveer veertig procent van alle deelauto's rijdt elektrisch. MyWheels wil het totaal aantal auto's in Nederland met oog op een schoner milieu in 2030 van 9 naar 1 miljoen hebben teruggedrongen.

"Met inmiddels ruim honderdduizend MyWheels-gebruikers kunnen we concluderen dat deelvervoer steeds populairder wordt", stelt Karine Tiekstra, CEO van het deelbedrijf. "We zien een stijging van 60 procent sinds vorig jaar in het aantal ritten dat met MyWheels wordt gemaakt, mede door de coronamaatregelen. De deelauto’s dragen niet alleen bij aan de verduurzaming van vervoer, maar ook aan een beter straatbeeld en de sociale verbondenheid tussen auto delende buurtbewoners. Iedere deelauto betekent elf minder auto’s in privébezit", aldus Tiekstra.

Met de deelauto's van MyWheels wordt jaarlijks ruim 8,5 miljoen kilo aan CO2-uitstoot bespaard, zo zeggen cijfers van kennisplatform CROW. Dat gelijk staat aan 425.000 bomen. Karine Tiekstra ziet in de toekomst dan ook graag minder auto's op de weg. "Ons doel is om CO2 uitstoot door voertuigen terug te dringen door minder auto’s op de weg te laten rijden. Dat doen we door autobezit om te zetten in autogebruik. Autodelers rijden minder kilometers in een auto, waardoor er bovendien minder congestie en een lagere parkeerdruk in drukke steden ontstaat". 

Boilerplate

© ANP