25
februari
2021
|
15:19
Europe/Amsterdam

Duizend woningen en stadhuis Gorinchem op warmtenet

De Gildenwijk in Gorinchem wordt volledig aangesloten op het warmtenet. Daar stemde de gemeenteraad unaniem mee in. Ook is besloten dat het stadhuis op het warmtenet komt. In totaal gaat het om zo'n duizend huurhuizen, die allemaal aardgasvrij worden. Wethouder Eelke Kraaijeveld (Duurzaamheid) ziet het besluit als "een investering in een duurzame toekomst voor de stad".

Poort6, de woningcorporatie die over het warmtenet gaat, is ook blij dat de weg voor het project nu vrij is gemaakt. "Op deze manier zorgen we voor duurzame woningen voor onze huurders en leveren we een bijdrage aan het aardgasvrij maken van Nederland", zegt directeur Marije Buursink tegenover de lokale krant. "Omdat wordt gekozen voor een echte duurzame energiebron helpt dat ook bij het tegengaan van de opwarming van de aarde en dat is hard nodig", aldus Buursink.

De aansluiting van de Gildenwijk op het warmtenet start volgend jaar en zal stap voor stap worden gedaan. Naar verwachting gaat het ongeveer vier jaar duren. Het stadhuis moet ook uiterlijk in 2025 zijn aangesloten.

De gemeente Gorinchem kijkt of ook andere delen van de stad in de toekomst op het warmtenet kunnen. Daarvoor is wel geld van de overheid nodig.

Boilerplate

© ANP