07
augustus
2020
|
15:33
Europe/Amsterdam

Consumenten hoeven niet te betalen voor verwijderen gasleiding

Consumenten hoeven hun netbeheerder niet te betalen voor het verwijderen van de gasleiding als ze daar geen opdracht toe hebben gegeven. Tweakers meldt dit op basis van een gerechtelijke uitspraak.

Netbeheerder Rendo vroeg een consument 400 euro te betalen voor het verwijderen van de gasaansluiting nadat hij deze had opgezegd. De klant had echter niet gevraagd de gasaansluiting te laten verwijderen. Volgens de rechtbank was er onvoldoende grond om kosten in rekening te brengen voor het ongevraagd te laten verwijderen van de aansluiting.

Rendo en andere netbeheerders baseren zich op een gedragscode voor en door netbeheerders waarin staat dat consumenten een rekening krijgen voor het verwijderen van hun gasaansluiting als ze die niet meer gebruiken. De rechtbank Noord-Nederland stelt netbeheerder Rendo in het ongelijk en laat het bedrijf de proceskosten terugbetalen. Volgens Tweakers zijn er inmiddels ruim 200 anderen die bezwaar hebben gemaakt tegen het in rekening brengen van de verwijderingskosten en er zonder kosten vanaf zijn gekomen.

De kosten voor de rechtszaak zijn gefinancierd middels een crowdfundactie.

Aanmelden voor nieuwsbrief