Den Bosch,
14
februari
2018
|
09:22
Europe/Amsterdam

Chargetrip wint reis naar South by Southwest, Texas

Hero Balancer en FlexSol Solutions werden tweede en derde in de innogy Mobility & Energy Track

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Chargetrip heeft de innogy Mobility & Energy Track gewonnen. In deze voorronde van de New Dutch Wave Startup Competitie nam Chargetrip het op tegen 9 andere innovatieve energie- en mobiliteits-startups. Met hun intuïtieve routeplanner voor elektrische auto's, wist Pieter Waller namens de Amsterdamse startup de vakjury te overtuigen.

Chargetrip biedt enorme mogelijkheden voor de ontwikkeling van elektrisch rijden in de toekomst, zo oordeelt de jury. Chargetrip wint een business trip naar South by Southwest (SXSW), het grootste digitale festival ter wereld dat jaarlijks wordt gehouden in Austin/Texas. Daar pitcht Waller op 12 maart a.s. in het New Dutch Wave huis het innovatieve idee opnieuw aan nationale en internationale investeerders. Hero Balanceren FlexSol Solutions eindigden op de tweede en derde plaats en krijgen samen met de winnaar ondersteuning om hun product daadwerkelijk op de markt te brengen. De prijzen werden uitgereikt op het Nederlandse hoofdkantoor van innogy, moederbedrijf van Essent.

Forward thinking door Chargetrip

Om elektrisch rijden te stimuleren, combineert Chargetrip variabelen zoals actieradius, de temperatuur, topografie en betaalmethode met persoonlijke voorkeuren, zoals aankomsttijd op bestemming. Pieter Waller van Chargetrip: “Ik ben blij verrast met het winnen van deze mooie prijs. Chargetrip wil de gebruikersbarrières en de angst die er bestaat voor de actieradius van eMobility wegnemen. Ik vind het tof om te zien dat er gekozen is voor een toepassing die eMobility voor iedereen toegankelijk maakt. Ik kijk ernaar uit om in Texas organisaties en mensen te ontmoeten die net zoals wij de energietransitie omarmen en met forward thinking het verschil durven te maken.”

Goed doordacht businessmodel

De vijfkoppige jury, bestaande uit experts in het energie-, mobiliteit- en startup-domein, prijst het goed doordachte businessmodel van Chargetrip. Een ander positief punt is de synergie met innogy op het gebied van eMobility. Juryvoorzitter Stella Brenninkmeijer, directeur Marketing Development bij Essent: “We zijn enorm verrast door al het talent dat vandaag hun innovatieve idee heeft gepresenteerd. De keuze voor de winnaar uit de tien genomineerden was lastig, maar Chargetrip heeft ons uiteindelijk in vijf minuten het meest kunnen overtuigen van de toegevoegde waarde van hun idee voor de leefwereld van mens en maatschappij. We kijken erg uit om de startups te begeleiden in het vermarkten van hun product en naar de reis met de winnaar naar South by Southwest in Austin.”

Prijzen

Naast de deelname aan de New Dutch Wave Startup Competitie, gesponsord door innogy, op SXSW 2018, mag Chargetrip hun product valideren onder consumenten in de Digital Garage van innogy in Amsterdam. Zowel de winnaar Chargetrip als Hero Balancer en FlexSol Solution mogen daarnaast deelnemen aan de ‘Essent E+ product development funnel’, een speciaal ontwikkeld programma waarbij productontwikkelaars van Essent de startups begeleiden in iedere stap om het product verder te ontwikkelingen en te vermarkten.