15
september
2020
|
14:06
Europe/Amsterdam

Arnhem heeft veel meer zonnepanelen nodig dan gedacht

De gemeente Arnhem moet de komende tien jaar veel meer zonnepanelen plaatsen om in lijn te blijven met de regionale energiestrategie. De Gelderse hoofdstad dacht aan 75.000 extra zonnepanelen op bedrijfsdaken genoeg te hebben, maar lijkt nu drie keer zoveel zonnepanelen nodig te hebben dan voorzien. Dat meldt de Gelderlander.

Het gemeentebestuur laat weten het te zien als "een forse extra opgave" die ze moeten doen als onderdeel van de regionale samenwerking met Nijmegen. De regioplannen gaan ervan uit dat zo'n 40 procent van de bedrijfsdaken geschikt zijn voor zonnepanelen. De gemeente zelf ging uit van een lager percentage en voorzag dat een kwart van de CO2-reductie niet binnen eigen gemeentegrenzen plaats kon vinden. Toch zet de energieregio juist in op het lokaal opwekken van energie.

De Arnhemse wethouder Cathelijne Bouwkamp zegt in de Gelderlander het gesprek aan te gaan met bedrijven over ondersteuning bij de financiering van zonneprojecten. Komend voorjaar wordt de definitieve versie van het regioplan gepresenteerd.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Boilerplate