26
februari
2021
|
15:24
Europe/Amsterdam

Amstelveen helpt inwoners die hun huis duurzaam willen verbouwen

Inwoners van Amstelveen krijgen als zij hun huis duurzaam willen gaan verbouwen gratis energieadvies en offertebegeleiding van de gemeente. Dat is te lezen op de website van Amstelveen BLOG. Voorwaarde is wel dat mensen voor tenminste 40.000 euro gaan verbouwen.

Uit de praktijk is gebleken dat het vaak lang duurt voordat bewoners een oude woning 'klaar kunnen maken voor de toekomst', zoals de gemeente het noemt. Amstelveen steunde inwoners al met energieadviezen op maat, maar daar gebeurde te weinig mee, aldus wethouder Floor Gordon van Duurzaamheid. "Daarom biedt de gemeente vanaf nu naast een maatwerk advies ook gratis acht uur offerte- en subsidieondersteuning aan."

Het werkt als volgt: tijdens het eerste gesprek wordt de staat van de woning bepaald en kan er een persoonlijk stappenplan worden opgesteld. Een adviseur stelt dan een rapport op met onder meer een opsomming van de eventuele maatregelen die genomen moeten worden en een kostenindicatie. Daarna wordt de bewoner geholpen bij het opstellen van de aanvraag naar uitvoerende bedrijven en bij het uitkiezen van de juiste producten, certificeringen en keurmerken.

Op die manier wordt de inwoner volgens de gemeente tijdens het hele proces ondersteund en geadviseerd over de verschillende financierings- en subsidiemogelijkheden. Dit moet het snel en duurzaam verbouwen van oude woningen een stuk eenvoudiger maken.

Boilerplate

© ANP