23
oktober
2020
|
15:42
Europe/Amsterdam

Alliander verwelkomt meer zonnepanelen in derde kwartaal

Er komen steeds meer zonnepanelen in ons land. Netwerkbedrijf Alliander zegt in het derde kwartaal 69 procent meer panelen te hebben verwelkomd dan in het derde kwartaal van 2019. In het gebied waar Alliander actief is beschikken nu 460.980 consumenten over zonnepanelen.

In vergelijking met het tweede kwartaal van dit jaar steeg het aantal bezitters van zonnepanelen in het werkgebied van het netwerkbedrijf, waartoe Liander behoort, met 6 procent. Het opgesteld pv-vermogen nam bij consumenten toe tot 1.837 megawattpiek.

Het aantal grote bedrijven in het werkgebied van Alliander dat energie teruglevert via zonneparken en -daken groeide in het derde kwartaal met 9 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van dit jaar. Het aantal grootverbruikers dat stroom teruglevert komt nu uit op 5.945.

In het derde kwartaal noteerde Alliander vijf nieuwe invoerders om windenergie op te wekken, een stijging van 1 procent. Het gecontracteerd vermogen steeg met 162 megawatt tot 1.691 megawatt. Dat is een toename van 11 procent. De toename is vooral toe te schrijven aan de opening van het windpark Wieringermeer. Het park is met 99 windmolens het grootste in zijn soort in Nederland.

Aanmelden voor nieuwsbrief

Boilerplate

© ANP