25
februari
2021
|
12:21
Europe/Amsterdam

Aantal elektrische auto's in Nederland steeg bijna met de helft

In Nederland reden vorig jaar veel meer elektrische auto's op de weg in vergelijking met 2019. Het ging om een stijging van maar liefst 43 procent, zo maakte de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) bekend.

Vorig jaar waren er 292.630 elektrische auto's in Nederland. Van alle personenauto's in dat jaar was 3,2 procent elektrisch, zo komt naar voren in de jaaranalyse. Het jaar daarvoor ging het nog om 2,3 procent, en dus is er een flinke toename te zien.

Bijna 25 procent van de verkochte auto's vorig jaar was elektrisch. Het grootste deel daarvan was zero-emissie. Dat betekent dat een auto geen schadelijke stoffen uitstoot, erg duurzaam is en dus goed voor het milieu. De best verkochte elektrische auto's waren de Volkswagen ID.3, de Tesla Model 3 en de Hyundai Kona.

Niet alleen het aantal elektrische auto's steeg in 2020 ten opzichte van het jaar ervoor. Ook is een toename te zien van het aantal publieke laadpunten, waarmee elektrische auto's kunnen worden opgeladen. Het aantal steeg in een jaar tijd namelijk met 28 procent. Volgens de RVO zijn er nu 63.586 dergelijke oplaadpunten in Nederland.

Boilerplate

© ANP