Verduidelijking rond wijziging productportfolio Essent

02 maart 2016

In de afgelopen jaren heeft Essent het product Groene Stroom voor een groot deel uit Nederlandse bronnen gehaald, vooral uit windenergie en biomassa, grotendeels zelf opgewekt. Door een verminderd aanbod van stroom uit biomassa kunnen wij geen Groene Stroom van Nederlandse bodem zonder meerprijs voor onze klanten meer bieden.

Wij willen in de toekomst uiteraard weer biomassa meestoken. De keuze met betrekking tot het productportfolio, heeft dus geen betrekking op afspraken die gemaakt zijn over het meestoken van biomassa en onze ambitie om samen met ons moederbedrijf RWE leidend te blijven in de transitie naar een duurzame energievoorziening.

Een fors hogere energierekening voor onze klanten vinden wij niet wenselijk. Wij hebben daarom de samenstelling van dit product veranderd in waterkracht uit conventionele Europese waterkrachtcentrales, inclusief Noorwegen. Daardoor blijft Groene Stroom voor bestaande en nieuwe klanten behouden zonder meerprijs.

Tot slot: uit onze klantonderzoeken blijkt dat onze klanten duidelijkheid willen over het product dat zij kopen. Essent biedt nieuwe klanten, of klanten met een variabel contract daarom vanaf 1 maart 2016 de keuze uit herkenbare water-, zonne-, of windstroom. De klant kan online zelf een product kiezen op basis van soort, herkomst en prijs die het best bij hem past.

Citaten

  • “Onze ambitie blijft om samen met ons moederbedrijf RWE leidend te blijven in de transitie naar een duurzame energievoorziening.”

Geplaatst: 02 maart 2016