Slimme luchtmeter wint Essent Comfort Challenge

07 juli 2016

Van de ruim 60 inzendingen in de Essent Comfort Challenge gingen de beste vijf gisteren op het hoofdkantoor van Essent in Den Bosch aan de slag met de vertaling van hun concept naar een prototype. Dit deden zij onder begeleiding van Makerstreet. Na het pitchen voor een vijfkoppige jury, kwam de Slimme Luchtmeter van Niels en Dennis Bergervoet als winnaar uit de bus. Uit handen van directeur Innovatie en jurylid Marcelle Mettes ontvingen de broers een cheque ter waarde van 1.500 euro bruto.

Groepsfoto-winnaars-comfort-challenge De winnaars te midden van de andere genomineerden en de jury
07 juli 2016

Gezonde en energie-efficiënte leefomgeving

De Slimme luchtmeter meet de luchtvochtigheid, CO2, fijnstof en temperatuur in huis. De bijbehorende app geeft een seintje wanneer het tijd is om te ventileren. Een goede luchtkwaliteit in huis kan gezondheidsklachten verminderen. Daarnaast kan slim ventileren helpen om efficiënter te stoken en energie te besparen.

Niels en Dennis: "Het idee is ontstaan bij ons thuis, omdat de lucht zo droog werd van de open haard en we daar last van kregen. We zijn verbaasd, maar ongelooflijk blij dat ons idee gewonnen heeft en in de toekomst misschien kan helpen om huizen gezonder en duurzamer te maken."

07 juli 2016

Essent-ecosysteem

In hun concept hebben Niels en Dennis gekeken naar het Essent-ecosysteem en hoe zo’n een apparaat daarin past. Zo hebben zij nagedacht over hoe Essent de meetgegevens zou kunnen gebruiken om haar diensten te verbeteren en om samenwerkingsverbanden aan te gaan met partijen die interesse hebben in de luchtkwaliteit binnenshuis. Ook hebben Niels en Dennis aandacht besteed aan de integratie van informatie, data en acties met andere Essent diensten, zoals de VerbruiksManager, en smart home platformen, zoals de Nest-thermostaat. Bovendien hebben de broers hun ideeën gedeeld over een business model, waarin Essent via een partnership de slimme Luchtmeter met korting zou kunnen aanbieden aan haar klanten.

07 juli 2016

Nieuwe product-marktcombinatie

De jury: “We hebben het vaak over zichtbaar comfort, maar Niels en Dennis hebben met het thema ‘onzichtbaar comfort’ een nieuwe product-marktcombinatie geïntroduceerd: een luchtkwaliteitsmeter in het energiedomein. Naast warmte en licht, gaat het nu over luchtkwaliteit en de data en samenwerkingsverbanden die dat kan opleveren. De intelligentie achter gezonde lucht, die Niels en Dennis in de breedte aanspreken, is zeer innovatief. Daarnaast sprak de eenvoud en praktische toepasbaarheid van de Essent slimme luchtmeter ons zeer aan.”


De live opname van de prijsuitreiking is terug te kijken via Periscope.

07 juli 2016

Publieksprijs

Naast de juryprijs is er ook nog een publieksprijs van 1.500 euro bruto te vergeven. Stemmen op de vijf genomineerden kan van 11 tot en met 25 juli via www.comfortchallenge.nl. Met de Comfort Challenge daagt Essent creatief talent uit om ideeën in te sturen die wonen comfortabeler maken, op een eenvoudige, betaalbare en duurzame manier.

Relevante links
www.comfortchallenge.nl

meer over: Comfort

Citaten

  • “We hebben het vaak over zichtbaar comfort, maar Niels en Dennis hebben met het thema ‘onzichtbaar comfort’ een nieuwe product-marktcombinatie geïntroduceerd: een luchtkwaliteitsmeter in het energiedomein. Naast warmte en licht, gaat het nu over luchtkwaliteit en de data en samenwerkingsverbanden die dat kan opleveren. De intelligentie achter gezonde lucht, die Niels en Dennis in de breedte aanspreken, is zeer innovatief. Daarnaast sprak de eenvoud en praktische toepasbaarheid van de Slimme luchtmeter ons zeer aan” De jury

  • "Het idee is ontstaan bij ons thuis, omdat de lucht zo droog werd van de open haard en we daar last van kregen. We zijn verbaasd, maar ongelooflijk blij dat ons idee gewonnen heeft en in de toekomst misschien kan helpen om huizen gezonder en duurzamer te maken." Niels en Dennis Bergervoet, bedenkers van de Slimme luchtmeter en winnaars van de juryprijs in de Essent Comfort Challenge

Geplaatst: 07 juli 2016