Mannen hebben grotere hekel aan de ochtend dan vrouwen

14 juni 2016

Vrouwen zouden meer last hebben van een ochtendhumeur. Mannen blijken echter een grotere hekel aan de ochtend te hebben dan vrouwen (48 vs. 36%). Vooral onder jongere mannen (15-34 jaar) is de ochtend het minst favoriete moment van de dag. Dat blijkt uit onderzoek onder 750 Nederlanders door Millward Brown in opdracht van energiebedrijf Essent.

De wekker die gaat en moeten opstaan zijn voorbeelden van redenen waarom mannen, meer dan vrouwen, de pest hebben aan de ochtend.

Mannen hebben grotere hekel aan de ochtend dan vrouwen


14 juni 2016

Nacht minder favoriet bij vrouwen

Vrouwen blijken zich ’s nachts juist minder fijn te voelen dan mannen (30 vs. 22%). Oorzaken, die vrouwen noemen, zijn (rare) (buiten)geluiden, alleen zijn, donker, onrust, warmte en angst dat er iemand buiten staat.

14 juni 2016

Avond fijnst

Bijna driekwart van de Nederlanders (71%) geeft aan zich ’s avonds het fijnst te voelen thuis. Vooral onder mannen (75%) en 15-34 jarigen (80%) is de avond het meest favoriete moment van de dag. We blijken dan het liefst op de bank tv te kijken of bij lekker weer in de tuin te zitten, onder het genot van een hapje en drankje.

14 juni 2016

Ontwerpwedstrijd

Om te zorgen dat Nederland zich helemaal thuis voelt, organiseert Essent de Comfort Challenge. Een ontwerpwedstrijd waarin Essent creatief talent uitdaagt om ideeën in te sturen die wonen comfortabeler maken, op een eenvoudige, betaalbare en duurzame manier. Een vak- en publieksjury beoordelen deze inzendingen waarmee deelnemers kans maken op prijzen tot €3.000,- en om hun idee samen met Essent door te ontwikkelen en realiseren. Inzenden kan tot en met 19 juni. Voor meer informatie en voorwaarden: www.comfortchallenge.nl.

Relevante links
www.comfortchallenge.nl

meer over: Comfort

Geplaatst: 14 juni 2016