Susanne Bach wint de Young Talent Award 2015

24 september 2015

Susanne Bach, Innovatie Manager bij Essent, heeft donderdagavond 24 september de Young Talent Award 2015 gewonnen. Zij ontving de bijbehorende trofee uit handen van juryvoorzitter Margreet de Boer tijdens een diner met ruim 200 gasten, vertegenwoordigers uit het Nederlandse bedrijfsleven, non-profit sector en overheid.

Susanne wordt in het juryrapport geprezen omdat ze haar leiderschap toont op een onnadrukkelijke manier. Zij straalt rust, vriendelijkheid en openheid uit en tegelijk een groot zelfvertrouwen. Zij geeft mensen de ruimte, maar houdt de grote lijnen goed in de gaten. “Ze heeft de verwachtingen die de jury al had op basis van haar nominatie en haar CV meer dan waard gemaakt,” aldus Margreet de Boer, juryvoorzitter.

Patrick Lammers, directeur van Essent: “We vinden het fantastisch om zo’n top-talent in ons midden te hebben. Namens alle collega’s van Essent feliciteer ik Susanne dan ook van harte met deze bijzondere prestatie.”

24 september 2015

Aandacht voor vrouwelijk talent

De Stichting Topvrouw van het jaar wil met deze verkiezing vrouwelijk talent de aandacht geven die het verdient. Het biedt succesvolle vrouwen een platform om zichtbaar te worden en als rolmodel te kunnen fungeren voor andere jonge vrouwen. 


De jonge vrouwen – max 31 jaar oud – worden genomineerd door hun werkgever. Organisaties die naast Essent dit jaar jonge talenten hebben genomineerd zijn: ABN AMRO, Rabobank, PGGM, Schiphol Groep, De Brauw Blackstone Westbroek, Accenture, BAM Groep, Delta Lloyd, DSM, DELL Computers, De Raad van Kinderbescherming en het Ministerie van defensie. 


Sinds 2011 wordt deze award uitgereikt. Deze uitreiking is gekoppeld aan de Verkiezing Topvrouw van het jaar. De verkiezing van de Topvrouw van het jaar vindt dit jaar al voor de elfde keer plaats.

Behalve uit Margreet de Boer, juryvoorzitter, bestond de jury uit: Jet de Ranitz, Voorzitter College van Bestuur Hogeschool Inholland, Louise van Nispen, Director Domain Women bij Sanoma, Sophia Kerkhof-Schneider, Senior Brand manager bij Vrumona en winnares van de Young Talent Award 2014 en Els van Noorduyn, coach.

24 september 2015

Toelichting op de procedure

De genomineerden is gevraagd hun CV aan te leveren en daarnaast schriftelijk een aantal vragen van de jury te beantwoorden. Op een bijeenkomst met de voltallige jury is de talenten gevraagd zich te presenteren en een groepsopdracht uit te voeren.

Voor meer informatie kunt u terecht op de website www.topvrouwvanhetjaar.nl.

Geplaatst: 24 september 2015