Ronald McDonald Centre Only Friends ontvangt 250 zonnepanelen van Essent Zakelijk

12 oktober 2015

Tijdens de benefietavond van het Ronald McDonald Centre Only Friends die op 10 oktober plaatsvond, overhandigde Patrick Lammers, CCO van Essent, een cheque ter waarde van 90.000 euro aan zonnepanelen. Met dit bedrag kan het RMCD Only Friends 250 zonnepanelen plaatsen. Door het plaatsen van zonnepanelen, crowd funding en inzet van kennis en expertise kan Essent Zakelijk de energierekening van RMDC Only Friends met 25% verlagen. Dit komt ten goede aan het sportcomplex waar kinderen met een geestelijke- of lichamelijke handicap kunnen sporten.

Het RMCD Only Friends neemt al elektriciteit af bij Essent Zakelijk. Lammers: ”Het sportcomplex is een prachtig initiatief en daar willen wij met onze kennis en expertise een bijdrage aan leveren. In samenwerking met onze servicepartner Energiewacht hebben we een energiescan uitgevoerd. Hierbij keken we naar de mogelijkheden om op energiekosten te besparen. Het bleek dat het dak van het sportcomplex uitermate geschikt is voor zonnepanelen.” Er kunnen in totaal 672 zonnepanelen geplaatst worden. Hiermee kan RMCD Only Friends 91.000 euro aan energiekosten besparen. Essent levert in samenwerking met Energiewacht de eerste 250 panelen en zal RMCD Only Friends helpen om de overige zonnepanelen door middel van crowdfunding te verkrijgen. 

12 oktober 2015

Energie efficiënt inzetten

Essent Zakelijk vindt het belangrijk dat er zo efficiënt mogelijk met energie wordt omgegaan. Wouter van Rhoon, directeur Essent Zakelijk: “Het gebruik van energie mag geen energie kosten en bij deze visie sluit het Only Friends sportcomplex volledig aan. Door het sporten leren kinderen ook efficiënt met hun energie om te gaan. Als je ziet dat kinderen die vanwege hun handicap niet zelfstandig kunnen eten, na een boks training zo sterk worden dat ze zelf een vork vast kunnen houden, dan word je daar warm van. Het voelt goed om hier een bijdrage aan te kunnen leveren.”

Geplaatst: 12 oktober 2015