Essent verlaagt variabele leveringstarieven ondanks lagere gaswinning in Groningen

13 april 2015

Essent verlaagt per 1 juli de variabele tarieven voor elektriciteit en gas. Dit ondanks het recent genomen overheidsbesluit om minder gas uit de Groningse bodem te halen en de overweging van minister Kamp om op 1 juli de gaswinning nog verder terug te schroeven. De zachte winter van 2014 – 2015 leverde een gemiddeld huishouden* over december, januari en februari overigens een besparing op van ongeveer 12 euro.  

Essent koopt via haar moeder RWE gas in op de Europese groothandelsmarkt. Door slimme inkoopstrategieën te hanteren kan Essent ook in de tweede helft van dit jaar haar variabele tarieven voor gas en elektriciteit verlagen.

13 april 2015

Lagere variabele leveringstarieven voor klanten Essent

Per 1 juli verlaagt Essent haar variabele leveringstarieven voor gas en elektriciteit. De tarieven voor gas dalen naar verwachting met 5 tot 8 %. Omgerekend is dat voor een gemiddeld huishouden* 30 tot 49 euro per jaar. Hiernaast dalen per 1 juli ook de elektriciteitstarieven met 2 tot 4 %, of tussen de 5 en 11 euro op jaarbasis. Vanaf mei informeert Essent al haar klanten met een variabel leveringstarief individueel over de verlaagde tarieven die vanaf 1 juli geldig zijn.  

13 april 2015

Meer comfort

Essent levert meer dan stroom en gas alleen. Zij wil haar klanten een extra goed gevoel thuis geven door hen te helpen hun comfort thuis te verbeteren. Zij doet dat met producten als isolatie en energiezuinige cv-ketels, maar ook door klanten de mogelijkheid te geven hun eigen energie op te wekken met zonnepanelen. Essent helpt klanten ten slotte hun energiehuishouden te optimaliseren met slimme thermostaten als de e-thermostaat en NEST.  

*Gebaseerd op een jaarverbruik van 1.600 m3 gas en 3.500 kWh stroom 

Geplaatst: 13 april 2015