Essent in top 30 medewerkers tevredenheidsonderzoek van Incompany

18 december 2015

Medewerkers van Essent waarderen hun werkgever met gemiddeld een ruime zeven in het Incompany medewerkers tevredenheidsonderzoek 2015. Zij zijn zeer lovend over hun functie en de cultuur binnen Essent. Op de 18 gemeten aspecten, beoordelen de deelnemers aan het onderzoek vijftien aspecten tussen de zeven en acht. Incompany spreekt in het onderzoek over ‘de mooiste comeback van deze editie’ van het onderzoek.

De liberalisering van de energiemarkt zorgde er voor dat Essent wendbaarder en klantgerichter is geworden. Deze nieuwe koers leidde er toe dat medewerkers meer ruimte hebben gekregen om zelf initiatieven te nemen. Dat blijkt ook uit het onderzoek: medewerkers ervaren meer mogelijkheden om zich te ontplooien. Ze zeggen goed in hun vel te zitten, ze voelen zich gewaardeerd, ervaren voldoening in de uitoefening van hun functies en prijzen de onderlinge collegialiteit.

Arjan van der Eijk, Director Human Resources bij Essent: “We zijn er trots op dat collega’s zich zo thuis voelen bij Essent. Het is een krachtige uitgangspositie voor de volgende fase waar we met Essent naar toe willen: het blijven vernieuwen en volop inzetten op de energietransitie. Met de manier waarop Essent is ingericht zijn wij klaar voor de volgende stap.”

In 2014 stond Essent nog op een 96e plaats, in 2015 op een 27e positie. Binnen de sector presteert alleen Alliander met een 7,31 beter dan Essent met een 7,16.

Relevante links
www.werkenbijessent.nl

meer over: HR

Geplaatst: 18 december 2015