Zacht weer zorgt voor lagere energierekening

05 november 2014

Door het zachte weer heeft een gemiddeld huishouden dit jaar tot nu toe ongeveer 20 procent minder gas verbruikt dan normaal. Dat betekent voor klanten met een gemiddeld verbruik van 1600 m3 een voordeel van zeker 178 euro op zijn energierekening over de periode van januari tot en met oktober. Dat blijkt uit een berekening van energiebedrijf Essent.

Zacht weer zorgt voor lagere energierekening

Ten opzichte van dezelfde periode in 2013 ligt het verbruik zelfs bijna 30 procent lager. Dat is omgerekend een verschil van 319 euro. Dat komt mede doordat 2013 een zeer koud jaar was. Toen verbruikte een gemiddelde klant juist meer gas dan normaal en vielen de kosten voor gas zo’n 100 euro hoger uit.

05 november 2014

Oktober

In de afgelopen zachte oktobermaand was het gasverbruik van de klant 32 procent lager dan gemiddeld in deze maand. Daardoor bespaarde de klant ruim 30 euro op zijn energierekening. Het verschil was het grootst in april dit jaar: toen verbruikte de klant maar liefst 36 procent minder dan normaal in deze maand. Dat leverde een besparing van bijna 40 euro op.

05 november 2014

Structureel lagere energierekening

De wintermaanden zijn op komst. Voor consumenten die niet afhankelijk willen zijn van het weer, adviseert Essent om het voordeel te investeren in het energiezuiniger maken van hun huis. Met bijvoorbeeld isolatie kunnen consumenten tot 30 procent op hun verwarmingskosten besparen.

Door zuinig met energie om te gaan, kunnen klanten hun energierekening structureel verlagen. Ze besparen niet alleen op kosten voor het verbruik van stroom en gas, maar ook op de belastingen van de overheid. Zowel de energiebelasting,
Opslag Duurzame Energie als de btw zijn afhankelijk van het elektriciteits- en gasverbruik. 

Geplaatst: 05 november 2014