Medewerkers Essent schenken 5.000 euro aan zorginstellingen in Raamsdonksveer

03 februari 2014

Het team dat de Essent HSE Award 2013 won, heeft het gewonnen geldbedrag geschonken aan twee organisaties uit Raamsdonksveer. Beide organisaties kregen een cheque ter waarde van 2.500 euro. De medewerkers van Essent wonnen de Essent HSE Award door de revisie van de Amercentrale in Geertruidenberg succesvol uit te voeren.  

Medewerkers Essent schenken 5.000 euro aan zorginstellingen in Raamsdonkveer

Na het winnen van de prijs werden medewerkers van de Amercentrale opgeroepen goede doelen aan te reiken voor besteding van het geld. Uiteindelijk viel de keuze op twee lokale organisaties, voorgesteld door de Essent-medewerkers Bert Fens en Jack van den Oort. De keuze viel op “’t Overstapje”, een orthopedagogisch dagcentrum voor kinderen met een verstandelijke beperking en “Zorgcomplex de Kloosterhoeve”, een verzorgingshuis voor Huntington-patiënten.  

03 februari 2014

Geld komt goed terecht

De echtgenotes van Bert en Jack zijn werkzaam bij ‘t Overstapje en De Kloosterhoeve en weten dat het geld goed terecht komt. Mevrouw Fens heeft het geld in gedachten al besteed: “We gaan de patio, een binnenspeeltuin, opnieuw inrichten. De ballenbak hebben we daar onlangs weggehaald. We willen een nieuw speeltoestel dat de zintuigen van de kinderen prikkelt en hen lichamelijk uitdaagt.” “Deze gift is zeer welkom,” vertelt mevrouw Tielen, teamleidster van ‘t Overstapje, “want de budgetten zijn niet groot en de speciale eisen die worden gesteld maakt die speeltoestellen extra duur.”  

03 februari 2014

Duofiets voor De Kloosterhoeve

Mevrouw Landa, locatiemanager van De Kloosterhoeve, heeft een uitbreiding van het aantal fietsen voor ogen. “We hebben al een fiets waarmee een begeleider een cliënt in een rolstoel mee kan nemen. Dit geld willen we gebruiken voor een duofiets waarmee een begeleider en cliënt zelf fietsend eropuit kunnen gaan.”  

03 februari 2014

Zichtbare bijdrage in de regio

Chris Scheerder, vestigingsmanager Amercentrale was verheugd dat het geld direct al een bestemming had. “Dat geeft toch aan dat we een zichtbare lokale bijdrage kunnen leveren en dat ons uitgangspunt om het geld lokaal te besteden een goede is. Ik kom zeker kijken wanneer het speeltoestel en de fiets zijn aangeschaft.”  

03 februari 2014

Over de Essent HSE award

De Essent HSE award is een interne competitie om blijvend aandacht te vragen voor gezond en veilig werken. Er zijn voortdurend initiatieven op deze gebieden en de award is een middel om deze naar een hoger niveau te tillen. Het team dat in 2013 de revisie zo succesvol uitvoerde won de award omdat de revisie binnen de tijdsplanning, het budget en zonder ongevallen-met-verzuim werd uitgevoerd.  

Geplaatst: 03 februari 2014