EV-Box neemt Amsterdamse snelladers over voor ‘Laadplein van de toekomst’

13 februari 2014

EV-Box neemt per 15 februari 2014 de twee Amsterdamse snellaadstations voor elektrische auto’s aan de EuropaBoulevard en het Pauwenpad over van Essent voor het realiseren van het “Laadplein van de toekomst”.
EV-Box exploiteert de snellaadpunten in opdracht van de gemeente Amsterdam die de markt met een open oproep uitdaagde om een betrouwbaar en veilig concept neer te zetten. Uit alle geïnteresseerde partijen kwam EV-Box met het ‘winnende’ idee. De stad is blij dat EV-Box deze kans met beide handen heeft gegrepen.  

13 februari 2014

Mix van laadzuilen voor elk type elektrische auto

Het is de bedoeling dat de snellaadpunten verder worden uitgebouwd naar het eerste Nederlandse Laadplein van de toekomst. Een centrale plek waar alle huidige en toekomstige typen elektrische auto’s snel en veilig kunnen laden.  

13 februari 2014

Geen wijzigingen voor gebruikers snelladers

EV-Box en Essent benadrukken dat de huidige gebruikers van de snellaadstations gewoon op dezelfde manier gebruik kunnen blijven maken van de snellaadstations. Essent blijft zich focussen op de reguliere laadpalen en op laadabonnementen.  

13 februari 2014

Over EV-Box

EV-Box is de Nederlandse producent van laadstations voor het laden van (semi) elektrische auto's en is vanaf het eerste uur in deze markt actief. Inmiddels zijn er 12.000 EV-Box laadpunten in gebruik. EV-Box vervult een voortrekkersrol in de branche en bewijst dat middels productinnovaties en maatwerkoplossingen. EV-Box ondersteunt haar klanten in het ontzorgen in de realisatie van oplaadfaciliteiten, zowel thuis als op het werk. EV-Box loopt technisch voorop met haar BackOffice en SmartManagement, inclusief een automatisch afreken- en factuursysteem. Het volledige productieproces van de EV-Box oplaadstations vindt plaats in Nederland.  

13 februari 2014

Essent en elektrisch rijden

Energiebedrijf Essent gelooft dat elektrisch vervoer steeds belangrijker wordt voor de overgang naar een duurzame toekomst. In Nederland zorgt vervoer voor bijna een kwart van de totale CO2-uitstoot. Daarom investeren wij al sinds 2008 in elektrisch rijden. Essent richt zich voornamelijk op een optimale dienstverlening aan elektrisch rijders, zowel particulieren als bedrijven. Daarnaast verzorgt Essent in samenwerking met de gemeente publieke laadfaciliteiten in Amsterdam.  

Geplaatst: 13 februari 2014