Essent steunt actie WakaWaka voor licht en stroom in Syrië

28 mei 2014

Elektriciteit is niet overal ter wereld vanzelfsprekend. In een vluchtelingenkamp in Syrië hebben gezinnen ’s avonds geen licht om te koken, lezen en veilig naar buiten te gaan. Ook hebben zij geen elektriciteit om telefoons op te laden om contact te houden met familie en geliefden elders. Een oplossing is de WakaWaka Power, een lamp en oplader op zonne-energie in één. Dankzij energiebedrijf Essent gaan er 450 WakaWaka’s naar Syrische vluchtelingengezinnen. Deze worden donderdag 29 mei voorafgaand aan de start van de Nacht van de Vluchteling in Rotterdam overhandigd aan Stichting Vluchteling.  

28 mei 2014

Letterlijk licht brengen

Met haar bijdrage steunt Essent de ‘Solar for Syria’ campagne, waarin de WakaWaka Foundation in samenwerking met Stichting Vluchteling zo veel mogelijk vluchtelingen aan licht wil helpen. ‘In vluchtelingenkampen in Syrië is toegang tot elektriciteit niet zo vanzelfsprekend als hier in Nederland. Daardoor zijn de mogelijkheden voor Syrische vluchtelingen ’s avonds beperkt. Door deze campagne te steunen kunnen wij onze betrokkenheid tonen en letterlijk licht brengen in de vorm van WakaWaka’s’, vertelt initiatiefneemster Griet van Waeyenberge, Project Development Manager New Energy bij Essent. ‘Bovendien kunnen we laten zien hoe toepasbaar zonne-energie is. Dankzij de ingebouwde zonnepanelen van de WakaWaka Power heeft een Syrisch gezin in een vluchtelingenkamp zonder elektriciteit ‘s avonds toch licht en kan zij op een duurzame en energiezuinige manier apparatuur opladen.’  

Hassan_Azmi_Hijazi_Esseline_van_de_Sande.jpg
28 mei 2014

‘Buy One, Give One’

Essent steunt de campagne via een ‘Buy One, Give One’ actie voor klanten. Voor elke WakaWaka die Essent beschikbaar stelt voor haar klanten, ontvangt een vluchtelingengezin in Syrië een WakaWaka.  

28 mei 2014

Lopende oplaadpunten voor mobiele telefoons

Naast de steun in de vorm van WakaWaka’s, loopt Essent ook mee tijdens de Nacht van de Vluchteling. Met opgeladen WakaWaka Power’s op de rug vormen twee Essent’ers gedurende de 40 kilometer lange tocht naar Den Haag een lopend oplaadpunt voor mobiele telefoons.  

meer over: MVOzon

Geplaatst: 28 mei 2014