Essent en HIER klimaatbureau bundelen krachten

30 januari 2014

Essent en het HIER klimaatbureau maken vandaag bekend hun samenwerking met drie jaar te verlengen. Beide partijen willen consumenten helpen energiebewuste keuzes te maken en bundelen daarvoor opnieuw de krachten. En dat is hard nodig. Nederlanders hebben nog vrijwel geen idee hoeveel stroom ze verbruiken. Om consumenten inzicht te geven in welke huishoudelijke apparaten bepalend zijn voor het stroomverbruik, ontwikkelde HIER de tool ‘HIER checkt: jouw stroomrekening’. De lancering van de tool markeert de aftrap van de hernieuwde samenwerking.  

30 januari 2014

Groener Nederland

Samen houden Essent en HIER elkaar scherp in het maatschappelijk debat over de energietransitie. “Essent zoekt bewust de samenwerking met een onafhankelijke klimaat- en energiecampagne als HIER”, zegt Erwin van Laethem, CEO van Essent. “HIER kan Essent helpen om bestaande, duurzame producten en diensten te verbeteren en nieuwe energieoplossingen te ontwikkelen. We vinden onze samenwerking van grote waarde voor een groener Nederland.”  

Lodewijk de Waal, voorzitter van het HIER klimaatbureau en Erwin van Laethem, CEO van Essent.
30 januari 2014

Consumenten stimuleren

Lodewijk de Waal, voorzitter van het HIER klimaatbureau, over de samenwerking met Essent: “HIER wil heel Nederland betrekken bij de oplossing van het klimaatprobleem. De diensten en producten van Essent stimuleren consumenten om energie te besparen, maar ook om zoveel mogelijk groene stroom uit eigen land te gebruiken. Essent is de grootste producent van groene stroom in Nederland en het enige grote energiebedrijf dat zich tot nu toe voor alle groene stroomproducten voor consumenten houdt aan de norm van HIER dat het voor meer dan 80 procent in Nederland is opgewekt.”  

Waaruit bestaat de samenwerking tussen HIER en Essent?

  • Essent en HIER ondersteunen elkaar bij energiebesparende initiatieven. Denk aan de tool ‘HIER checkt: jouw stroomrekening’ en E-inzicht van Essent. Dit vanuit het gezamenlijke streven om consumenten bewust te maken van het belang van energiebesparing en de positieve impact op het klimaat én de energierekening.
  • Essent is voor het vierde jaar op rij maatschappelijk partner van het HIER Klimaatstraatfeest. Met 2.320 straten is deze wedstrijd de grootste en gezelligste energiebesparingswedstrijd van Nederland.
  • Samen brengen HIER en Essent duurzame energie dichterbij. En dichtbij nemen we daarbij heel letterlijk: groene stroom uit eigen land. Essent is de grootste producent van groene stroom in Nederland (2012). HIER ontwikkelde de HIER groene stroomchecker, een onafhankelijke tool waarin consumenten kunnen zien of hun groene stroom wel echt groen is op basis van openbare informatie van verschillende energiebedrijven.

Citaten

  • Essent zoekt bewust de samenwerking met een onafhankelijke klimaat- en energiecampagne als HIER. HIER kan Essent helpen om bestaande, duurzame producten en diensten te verbeteren en nieuwe energieoplossingen te ontwikkelen. We vinden onze samenwerking van grote waarde voor een groener Nederland. Erwin van Laethem, CEO van Essent

  • HIER wil heel Nederland betrekken bij de oplossing van het klimaatprobleem. De diensten en producten van Essent stimuleren consumenten om energie te besparen, maar ook om zoveel mogelijk groene stroom uit eigen land te gebruiken. Essent is de grootste producent van groene stroom in Nederland en het enige grote energiebedrijf dat zich tot nu toe voor alle groene stroomproducten voor consumenten houdt aan de norm van HIER dat het voor meer dan 80 procent in Nederland is opgewekt. Lodewijk de Waal, voorzitter van het HIER klimaatbureau

Geplaatst: 30 januari 2014