Essent bespaart meer dan 20 procent energie op hoofdkantoor

01 juli 2014

Essent heeft op haar hoofdkantoor in Den Bosch in drie jaar tijd ruim 21 procent energie bespaard. Daarmee voldeed het energiebedrijf ruimschoots aan de doelstelling vanuit het Bossche Energieconvenant.  

01 juli 2014

Energieverbruik verlaagd

Als deelnemer aan het Bossche Energieconvenant had Essent als doel om over de periode 2011 tot en met 2013 10 procent energie te besparen. Marcel Broumels, verantwoordelijk voor het team dat drie jaar werkte aan de energiebesparing: “Ondanks dat ons hoofdkantoor met label A al energiezuinig was, hebben we het verbruik verder verlaagd. Met de gekozen oplossingen en het eindresultaat van 21 procent hopen we andere bedrijven te inspireren om ook aan de slag te gaan met energiebesparing.”  

Hoofdkantoor Essent
01 juli 2014

Energiewinst

Essent heeft uiteenlopende maatregelen doorgevoerd om de energiezuinigheid van haar hoofdkantoor te verbeteren. Broumels: “Op verschillende plekken in ons hoofdkantoor zat energiewinst verstopt. Zo hebben we de normale verlichting vervangen door ledverlichting en isolerende folie aangebracht op de ramen van de centrale hal en de vleugel aan de Vlijmenseweg. Deze oplossingen bieden we ook aan voor onze zakelijke klanten.”

Andere oplossingen vond het energiebedrijf onder andere in de aanpassing van installaties, zoals schakelklokken op koffiemachines, bewegingsmelders in verlichting, en de optimalisatie van de temperatuur op kantoor. Dit leverde een energiebesparing op van 13 procent. Organisatieveranderingen zoals Het Nieuwe Werken, waarbij Essent medewerkers stimuleert plaats- en tijdsonafhankelijk te werken, droegen voor 8 procent bij aan het totaal.  

01 juli 2014

Bossche Energieconvenant

Met deze maatregelen heeft Essent invulling gegeven aan haar deelname aan het Bossche Energieconvenant. Daarbij namen 51 bedrijven en instellingen grote en kleine stappen om energiewinst te boeken. Het doel van het convenant was om in drie jaar, van 2011 tot en met 2013, minimaal 10 procent energie te besparen of duurzaam op te wekken, en anderen te inspireren om daarmee ook aan de slag te gaan.  

01 juli 2014

Winning Workplace Award

Het gebouw en de duurzaamheid van het hoofdkantoor in het Den Bosch bezorgde Essent in november 2013 de Winning Workplace Award, de verkiezing van het meest vooruitstrevende en innovatieve kantoorpand. Essent liet in de finale van deze verkiezing concurrent Eneco in Rotterdam en groothandel Makro in Amsterdam achter zich.  Citaten

  • “Ondanks dat ons hoofdkantoor met label A al energiezuinig was, hebben we het verbruik verder verlaagt. Met de gekozen oplossingen en het eindresultaat van 21 procent hopen we andere bedrijven te inspireren om ook aan de slag te gaan met energiebesparing.” Marcel Broumels, verantwoordelijk voor het team dat drie jaar werkte aan de energiebesparing.

  • “Op verschillende plekken in ons hoofdkantoor zat energiewinst verstopt. Zo hebben we de normale verlichting vervangen door ledverlichting en isolerende folie aangebracht op de ramen van de centrale hal en de vleugel aan de Vlijmenseweg. Deze oplossingen bieden we ook aan voor onze zakelijke klanten.” Marcel Broumels, verantwoordelijk voor het team dat drie jaar werkte aan de energiebesparing.

Geplaatst: 01 juli 2014