Essent voegt kantoorlocaties samen

08 oktober 2014

Essent gaat de kantoorlocaties Groningen en Zwolle per 1 januari 2015 samenvoegen op het kantoor in Zwolle. De kantoorlocaties Roermond en Den Bosch gaan vanaf 1 april 2015 één geheel vormen op het hoofdkantoor in Den Bosch. Het besluit is genomen met inachtneming van het positief advies van de ondernemingsraad.  

08 oktober 2014

Kantoorlocaties efficiënter benutten

De reden voor de samenvoeging is dat de kantoren nu onvoldoende benut worden. Medewerkers maken minder gebruik van de plekken, omdat zij hun werkzaamheden flexibel, bijvoorbeeld vanuit huis, kunnen uitvoeren. Door kantoren samen te voegen, kan Essent haar locaties efficiënter benutten en kosten besparen.  

08 oktober 2014

Arbeidsplaatsen

Op het kantoor in Groningen werken 160 medewerkers. Het kantoor in Roermond telt 180 medewerkers. Met de samenvoeging van kantoorlocaties gaan er vrijwel geen arbeidsplaatsen verloren, met uitzondering van locatiegebonden werkzaamheden (1 FTE). Essent zoekt samen met de medewerkers en de centrale ondernemingsraad naar oplossingen om de overgang naar Zwolle en Den Bosch zo soepel mogelijk te maken.  

meer over: concern

Geplaatst: 08 oktober 2014